Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   problem z menedżerem zadań (https://forum.cdrinfo.pl/f113/problem-menedzerem-zadan-41764/)

Flinta132 23.01.2008 12:31

Cytat:

Napisany przez Burt (Post 887504)
Taaaaa.......a jeśli to wirus(na 90% to wirus) to ta twoja rada na niewiele sie przyda.:fiu:

...Wirusa też miałam ale po jego usunięciu, menedżer dalej nie działał... :P:P:P

Burt 23.01.2008 02:21

Cytat:

Napisany przez Flinta132 (Post 887407)
Witam, rozwiązałam już problem z menedżerem zadań. Jeśli ktoś ma taki sam problem jak ja, i te rady które są tu wypisane nie skutkowały, to powiem Wam co mam zrobić. wchodzicie w Start>Uruchom>wpisujecie gpedit.msc>
powinno wyskoczyc okienko i tak po prawej stronie konfiguracja urzytkownika<szablony administracyjne<system<opcje klawiszy ctrl+alt+del i wchodzicie w usun menedzer zadan zakładka ustawienia (czy coś takiego, ale nie wyjaśnienie (możecie przeczytać)) i zaznaczacie WYŁĄCZONE I ZASTOSUJ>OK

dzięki temu już się pojawia ^^ thx za pomoc

Taaaaa.......a jeśli to wirus(na 90% to wirus) to ta twoja rada na niewiele sie przyda.:fiu:

Flinta132 22.01.2008 23:44

JUŻ MAM !!

Witam, rozwiązałam już problem z menedżerem zadań. Jeśli ktoś ma taki sam problem jak ja, i te rady które są tu wypisane nie skutkowały, to powiem Wam co mam zrobić. wchodzicie w Start>Uruchom>wpisujecie gpedit.msc>
powinno wyskoczyc okienko i tak po prawej stronie konfiguracja urzytkownika<szablony administracyjne<system<opcje klawiszy ctrl+alt+del i wchodzicie w usun menedzer zadan zakładka ustawienia (czy coś takiego, ale nie wyjaśnienie (możecie przeczytać)) i zaznaczacie WYŁĄCZONE I ZASTOSUJ>OK

dzięki temu już się pojawia ^^ thx za pomoc

Flinta132 22.01.2008 19:51

Mam taki problem bo jak wciskam alt+ctrl+del to sie powinien wyswietlic menedzer zadan. A mi sie wyswietla jakies : menedzer zadan zostal wylaczony przez administratora... ale moje konto jest przeciez administratorem (tzn chyba ale innego niema!!)

zrobi***322;am to :

Napisany przez smolik
Sprobuj: Start-> Uruchom -> gpedit.msc
Nastepnie konfiguracja u***380;ytkownika ->szblony administracyjne->system->opcje klawiszy Ctrl+Alt+Del.

ale tez nie podziala***322;o ;( rozi***322;am r***243;***380;ne rzeczy z r***243;***380;nych for i jak narazie to nic nie zadzia***322;a***322;o.. mo***380;e wie ktos co to mo***380;e by***263;??

Alinoe 28.10.2004 01:07

Cytat:

Napisany przez smolik
Nastepnie konfiguracja użytkownika ->szblony administracyjne->system->opcje klawiszy Ctrl+Alt+Del.

THX - zadziałało!!

pozdro, Marcin

Smartek 27.10.2004 21:51

Cytat:

Napisany przez Alinoe
raczej reinstall konieczny bo do tego doszły zwiechy explorera, ale najciekawsze że JA nic nie kombinowałem...może to trefny soft poinstalowała mi siora :(

pozdro, Marcin

tak to jest jak "siory" korzystaja z tego samego komputera, z tego co zauwazylem, ONE robia tylko BALAGAN [dla NICH liczy sie tylko GG :P i czaty.. i przy okazji jakis syf wgraja na kompa, ze pozniej wstac nie moze] :) - dlatego ja bylem sprytniejszy :cfaniak: i zlozylem siostrze osobny komputer [ma dopiero 7 lat, wiec jeszcze duzo nie paskudzi] - niech tam sobie robi co chce :p
pozdro ;)

smolik 27.10.2004 21:09

Cytat:

Napisany przez Alinoe
witam

natknąłem się na taki problem - po wciśnięciu ctrl+alt+del pojawia się komunikat "usługa wyłączona przez administratora" - nie wiem jak ją przywrócić, gdzie tego szukać (w narzędziach aministracyjnych brak jakiegokolwiek wpisu) i nade wszystko CO mi tą usługę wyłączyło?! sys to oczywiście XPek.

pozdro, MArcin

Nastepnie konfiguracja użytkownika ->szblony administracyjne->system->opcje klawiszy Ctrl+Alt+Del.

Y@nkee_PL 27.10.2004 16:45

a może wiry, trojany i inne tego typu badziewia ???

Alinoe 27.10.2004 16:39

raczej reinstall konieczny bo do tego doszły zwiechy explorera, ale najciekawsze że JA nic nie kombinowałem...może to trefny soft poinstalowała mi siora :(

pozdro, Marcin

Monter 27.10.2004 14:50

Osoba mająca uprawnienia admina na tym kompie poblokowała "trochę" opcji i nic z tym nie zrobisz. Jeżeli sam nim jesteś, to namieszałeś i raczej czeka Ciebie reinstall.

Alinoe 27.10.2004 13:52

problem z menedżerem zadań

witam

natknąłem się na taki problem - po wciśnięciu ctrl+alt+del pojawia się komunikat "usługa wyłączona przez administratora" - nie wiem jak ją przywrócić, gdzie tego szukać (w narzędziach aministracyjnych brak jakiegokolwiek wpisu) i nade wszystko CO mi tą usługę wyłączyło?! sys to oczywiście XPek.

pozdro, MArcin

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:14.