![]() |
CUE & MP3 ---Problem
Siemka...
Mam problem z nagrywaniem CUE jak jest MP3 do tego. Nero nie chce mi tego wczytac czekam po kilkanascie minut ale nic to nie daje... mam Pentium 4 3GHz przeciez to chyba nie za wolna maszyna. Alcohol 120% nie obsluguje MP3 o ile mi wiadomo. Poradzcie mi co zrobic Pozdrawiam |
Użyć CDRWin, i po kłopocie. Jeżeli CUE zawiera index'y oraz wpisy CD-TEXT to inne programy mogą mieć z tym problemy. Oczywiście jeżeli płyta ma postać jednego dużego pliku MP3, plik sam nie jest uszkodzony, a wpis w CUE kieruje na właściwy plik.
Jeżeli płyta ma postać wielu plików MP3 to pozostaje jeszcze ewentualne zaimportowanie ich jako kompilacji AudioCD i ręczne przepisanie tytułów. |
jak nie chcesz cdrwin to moze byc feurio, od bidy nero...
|
Przypuszczam ze w tym cue jest odwolanie do wav, wiec przekonwertuj to najpierw do wav. Gdyby po tym jeszcze nie zalapalo to polecam uzycie do wypalenia EAC-a, jest darmowy i skuteczny gdy inne nero itp progsy wysiadaja.
|
Wielkie dzieki Panowie :)
Zabiore sie za to i sporoboje po koleji napewno cos zadziala. Pozdrawiam |
FireBurner, BurnDrive, Burrrn dobrze sobie radzą z mp3+cue
|
Z wypaleniem cue + mp3 nie ma problemu, wiele programów wypala to w postaci cd-audio, ale co jeśli z jednego dużego pliku mp3 chce mieć kilka mp3. Innymi słowy każdy utwór w oddzielnym mp3. I nie chodzi mi o rozwiązania typu wypalenie cd-audio i ponowna kompresja do mp3.
|
mp3DirectCut
rzeżnik MPEGów |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:03. |