![]() |
Komputer wlącza się na dwa razy
ostatnio komputer gdy go włącze nie chce sie uruchomić (zasilacz chodzi, ale mie slysze "piknięcia" glosniczka systemowego i nie uruchamia sie monitor) ale jak go wyłącze i wlacze drugi raz wszytsko jest ok. pomozcie dlaczego sie tak dzieje i co z tym moge zrobic
|
Sprawdz czy napiecia sa w normie. Czy za pierwszym razem uruchamia sie wentyl na procku??
|
napięcia chyba sa w normie. mam Celerona 700 w programie Aida32 sa normy: napiecie rdzenia 1.50-1.65 u mnie jest 1.71 to duzo? jest jeszcze jakies napiecie We/Wy norma 3.3 u mnie 3.38.a co do wentylatora to musialbym odczekac az ostygnie komp po wylaczeniu z godzine bo jak jest goracy to sie uruchamia bez problemu-tylko jak dlugo :(
|
Miałem podobny przypadek. Wentylator w zasilaczu startował a komp nie dopiero za 2 lub 3 razem. Wymieniłem bateryjkę na płycie głównej i pomogło
|
niestety to nie bateria :( wymienilem na nowa i dalej to samo. :buu:
|
Mam tak samo, także jak ktoś ma remedium na tą chorobę to proszę... :)
|
Cytat:
|
a probowaliscie wszystkie kabelki od nowa popodpinac? pamiec wyjac, wzlozyc? przeczyscic?
|
Cytat:
zawsze robilem tak... najpierw od nowa hardware... czyli de montaz kompa na czesci pierwsze wszysciutko przy okazji juz przeczyscilem... potem montaz... i zawsze pomagalo... ewentualnie jeszcze system nowy... nawet z partycjami... a jak to nie pomoglo no to juz testy... testy wlasnych czesci na innych kompach... i odwrotnie na swoim kompie wymienic np tylko jedna czesc i uruchomic i sprawdzic jak hula... i tak do skutku nie ma tego duzo najwyzej 1 dzien roboty... pozdro |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:11. |