![]() |
Brak miejsca - komunikat
Mam pytanko dot płyt (s)vcd. Mam gotowy film (612 MB) oczywiscie nie odtwarzalny na stcacjonarnym dvd wiec chce go zapisac na płytce CD 700 MB. Tworzę płytkę w Nero ale sprawdzanie pliku po jego przeciągnieciu do odpowiedniego okna konczy sie komunikatem: Brak pamieci...
O co chodzi? RAM to 512 MB, na HDD mam 800 MB... Czy płytka CD jest zbyt mała? a jesli tak to jakie mam wyjscie mając wyłacznie nagrywarke CD? Pzdr. |
Ustaw język nero na ANG i bedzie lux, jeżeli byś poszukal nie tworzyłbyś nowego tematu :>
|
Hmmm... nie zalezy mi na tej zabawie w liczniki ;) ale dzieki za odpowiedz... chyba nie wpadłybym na takie rozwiązanie... podobnie zresztą jak nie za bardzo wiem pod jakim hasłem miałbym poszukac... A poza tym... bywam tu raczej rzadko wiec chyba utworzenie tego postu nie jest az takim ciezkim przestępstwem ;) a gdyby nawet, to i tak będę liczył na jakąs amnestię :)))) pzdr.
|
sprubuj nagrać na CD RW lub CD o większej pojemności niż 700 MB
|
thx ale to niepotrzebne :) komunikat występujący w polskiej wersji językowej jest bardzo mylący i nie ma nic wspolnego z anglojęzycznym :)
|
on nie pluje się o pamięc ram czy miejsce na dysku.
Nero nie poradz sobie do końca z tym plikiem. Używając TMPGEnc przerób go jeszcze raz na format vcd i będzie git. Można też zamiast nero spróboiwać nagrać programem Mydvd (zakładka vcd) lub power production (też zakładka vcd). |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:34. |