Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   Problem z tekstem do filmów (https://forum.cdrinfo.pl/f13/problem-tekstem-filmow-41795/)

Hope 27.10.2004 21:19

Problem z tekstem do filmów

Witam

Moze gdzies na forum w sród tysiecy postów jest gdzies poruszony ten temat, szukałem go ale po mimo poszukiwani nidzie go nie znalazłem wiec porusze go jeszcze raz ;)

I nie wiem jak przerobic zwykły plik txt z napisami do fimów na taki aby go odtwrzał mój DVD odtwarzacz . Jaki do tego słuzy program?
Z góry dziekuje za odpowiedz :)

peterka 27.10.2004 22:38

Cytat:

Napisany przez Hope
Witam

Moze gdzies na forum w sród tysiecy postów jest gdzies poruszony ten temat, szukałem go ale po mimo poszukiwani nidzie go nie znalazłem wiec porusze go jeszcze raz ;)

I nie wiem jak przerobic zwykły plik txt z napisami do fimów na taki aby go odtwrzał mój DVD odtwarzacz . Jaki do tego słuzy program?
Z góry dziekuje za odpowiedz :)

Jaki film chcesz nagrać? jeżeli DivX to:
1.musisz sprawdzić jaki format napisów czyta twój odtwarzacz?
2.przekonwertować na taki format programem Subtitle Workshop lub Sub edit playerem

Hope 28.10.2004 20:03

mój odtwarzacz dvd odtwarza wsyztkie formaty filmów :P chodzi mi oto zeby odczytał mi text i chyba jest to ASS lub cos tym podobne ale nie wiem czym to przekonwertowac :D

ocobiega 29.10.2004 10:43

nie wiem co to jest ASS , może chodzi ci o SSA, jeżeli tak to na pewno pomoże Subtitle Workshop. Konwertyje napisy pomiędzy dziesiątkami formatów.

ideJ 29.10.2004 12:20

ASS to SSA nowszej genereacji. Subtitle Workshop chyba sobie z tym poradzi (właśnie wczoraj oglądałem na żywo Philipsa 720SA z manuala wynikało, że potrafi łyknąć napisy w tym formacie).

Hope 30.10.2004 20:07

nie wiem czemu ale móje dvd nie odczytuje napisów ASS :/

Kto wie jaki format napisów odczytuje dvd THOMSON DVD DTH222?

ocobiega 30.10.2004 20:26

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez Hope
mój odtwarzacz dvd odtwarza wsyztkie formaty filmów :P chodzi mi oto zeby odczytał mi text i chyba jest to ASS lub cos tym podobne ale nie wiem czym to przekonwertowac :D

jesteś pewny tego co piszesz? ja nie widzę tu nic o divx, xvid czy innych formatach

Hope 31.10.2004 11:42

odtwarza DVD, dvd +r dvd - r dvd -rw vcd "divx" mp3 wma jpg tak mam w instrukcji i na dvd napisane 0_o Jak narazie wszystkie nagrane firmy na cd odtwarzał mój DVD ale jak dotychczas nadal nie wiema co zrobic aby dotwarzał napisy do filmów :/ jaki format napisy maja miec :/

ocobiega 31.10.2004 15:45

a czy w tej instrukcji jest chociaż słowo o odtwarzaniu napisów?

Hope 31.10.2004 16:32

w jakim sensie? pisze tam o odtwarzaniu napisów i jak je włanczac ale zacholere mi ich nie widzi :/

teraz inne pytanie bos cos sie dowiedziałem od kolegi.... Czy jak juz przekonwertuje te napisy na format ass to co poxniej mam z tym zrobic? wgrac je razem z filmem na cd? czy mam je jakos wgrac w film?

ocobiega 31.10.2004 20:18

Chodzi oczywiście o odtwarzanie napisów z osobnego pliku a nie o odtwarzanie napisów do filmów DVD. Jeżeli twój odtwarzacz obsługuje odtwarzanie napisów z osobnego pliku przy fimach divx to prawdopodobnie plik z napisami musi mieć taką samą nazwę jak plik avi np. film.avi i film.srt. To są przypuszczenia - nie miałem jeszcze do czynienia z żadnym stacjonarnym odtwarzaczem divx.
Najlepiej zrób tak : zrób konwersje napisów w subtitle workshop do kilku najpopularniejszych formatów (ssa, ass, srt, sub) , nazwij te pliki tak jak nazywa się plik avi i nagraj na płytkę RW i sprawdź czy działa (może trzeba coś włączyć w menu odtwarzacza czy coś).

Hope 01.11.2004 16:30

hmmm zrobilem jak mi poradziłes i jedyne co mi wyskoczyło na dvd to 1 txt i dotego oznaczony czerwonym znakiem zapytania :/

ocobiega 02.11.2004 06:54

Niestety bardziej nie jestem w stanie pomóc, po prostu nie mam pojęcia czy i jakie napisy może odtwarzać twój player. Może odezwie się ktoś kto ma taki model albo chociaż podobny i się coś wyjaśni.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:43.