![]() |
Hehe, czy da się ztunningować CD-ROM???
Witam!
Mam pytanie: posiadam CD-ROM LG:GCR-85228, zmieniłem mu BIOS z 1.00 na 1.03, no i mam pytanie czy da się go jakoś ztunningować (np. przyspieszony odczyt CD-RW, bo raczej większej szybkości odczytu [x52 standartowo] to chyba się nie da osiągnąć), lub czy istnieją programy do edycji ustawień w BIOSie tego CD-ROMu??? |
nie istnieją żadne programy do edycjii biosów w napędach optycznych.
|
A co Ci niby da ta zmiana jak hardware nie obsluzy wyzszej predkosci??
|
Cytat:
Jest takie powiedzenie, że pies jak nie ma co robić, to sobie... nie będę kończył :) |
Chlopaki macie racje, ale....ja wcale sie nie dziwie Systerowi ze kombinuje. Mialem tego badziewia i wiem co to za chlam. Szacowna firma LG rownie dobrze moglaby na nim napisac odczyt 666x. Predkosc krecenia plyta nijak ma sie w nim do predkosci odczytu i raczej nic z tym sie zrobic nie da.
PS Bardziej moze by sie nadawal do krecenia fajerwerkami hehe ;) |
Cytat:
|
Cytat:
Na marginesie: Cytat:
|
Cytat:
|
Oj, ja nie mówie że chciałbym koniecznie przyspieszony odczyt, chciałbym jakikolwiek tunning:) Np: Lampka by 2 razy migała jak będzie CD-RW, albo wolniejsze wysuwanie się tacki... itp. Ogólnie, cokolwiek....
Poza tym, musze wam powiedzieć, że z nowym flashem CD, no nie wiem jak to określić: silniczki zachowują się bardziej "krokowo". Nie wiem jakie słowa mogą opisać ten efekt. Poza tym, nie chce zakładać nowego tematu, ale trafił mi się ciekawy Cd-ROM. Był on firmy Sony. Otóż podczas zgłaszania się w BIOSie, pojawiały się....Chińskie litery!!! :wow: :wow: :wow: Pierwszy raz coś takiego widze. I nie chodzi tu, że pokazują się "krzaczki", ale normalne chińskie litery! Ciekawe, zaraz sprawdze z inną płytą główną.... |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:12. |