Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Jakich komunikatorów używacie (https://forum.cdrinfo.pl/f5/jakich-komunikatorow-uzywacie-41824/)

andrzejj9 04.11.2004 22:35

Cytat:

Napisany przez kizio
Tez prawda - Każdy używa tego co mu pasuje :)

I tak być powinno :)

kizio 04.11.2004 20:01

Tez prawda - Każdy używa tego co mu pasuje :)

Pagerus 04.11.2004 14:15

Cytat:

Napisany przez kizio
no tak z tematu o komunikatorach zrobiła się wojna przegladarek - znowu :/
Ja używałem Opery ale coś mi si wieszała (to pewnie wina zapchanego kompa) i tymczasowo (do formatu) używam FireFox'a i nie jest tak źle. A do czegoś IE'banie podobnego nie wruce. IE i jego nakładki to największy syf wsród przeglądarek!

Jak już mówisz na temat wojen to nie prowokuj do nich :P A po drugie - dyskutować na temat tych wszystkich przeglądarek nad IE można dyskutować i dyskutować... tylko czy ma to jakikolwiek sens??? Każdy używa tego co mu się wygodnie używa - przynajmniej tak jest w moim przypadku...

kizio 04.11.2004 13:20

no tak z tematu o komunikatorach zrobiła się wojna przegladarek - znowu :/
Ja używałem Opery ale coś mi si wieszała (to pewnie wina zapchanego kompa) i tymczasowo (do formatu) używam FireFox'a i nie jest tak źle. A do czegoś IE'banie podobnego nie wruce. IE i jego nakładki to największy syf wsród przeglądarek!

Pagerus 04.11.2004 12:40

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
nakładce :czytaj:

;)

Jak zwał tak zwał - liczy się komfort używania - nazwa nie jest ważna :haha:

andrzejj9 04.11.2004 12:36

Cytat:

Napisany przez Pagerus
Do "gołego" IE nie zamierzam z pewnością wracać. A jedyna rzecz jakiej mi brakuje w Avancie to taki menager ściągania plików jaki jest w Operze - przydatna rzecz i nie potrzeba wówczas żadnych Download Acceleratorów czy innych wypełnionych spyware'ami programów :P Tak więc dostrzegam pewne zalety Opery - ale przyzwyczajenie i coraz lepsze działanie Avanta skłaniają, że chyba jeszcze dość długo pozostanę przy tej przeglądarce :)

nakładce :czytaj:

;)

Pagerus 04.11.2004 09:37

Cytat:

Napisany przez mr_spock
Mnie przekonala :)
sa pewne niedociagniecia - ale tylko w dzialaniu www
raczej nie predko zmienie na cos innego, a o powrocie do ie nie ma mowy ;)

Do "gołego" IE nie zamierzam z pewnością wracać. A jedyna rzecz jakiej mi brakuje w Avancie to taki menager ściągania plików jaki jest w Operze - przydatna rzecz i nie potrzeba wówczas żadnych Download Acceleratorów czy innych wypełnionych spyware'ami programów :P Tak więc dostrzegam pewne zalety Opery - ale przyzwyczajenie i coraz lepsze działanie Avanta skłaniają, że chyba jeszcze dość długo pozostanę przy tej przeglądarce :)

mr_spock 04.11.2004 00:17

Mnie przekonala :)
sa pewne niedociagniecia - ale tylko w dzialaniu www
raczej nie predko zmienie na cos innego, a o powrocie do ie nie ma mowy ;)

Pagerus 03.11.2004 20:04

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Nie sądzę tylko wiem ;)

Opera ma swoje wady, ale generalnie to dobry program. Trzeba jej tylko dać trochę czasu :)

No to wiedz, że jesteś w błędzie :D
A co do Opery - to dałem jej wystarczająco dużo czasu - i nie przekonała mnie do siebie :)

andrzejj9 03.11.2004 18:24

Cytat:

Napisany przez Pagerus
A Ty nadal sądzisz, że mi pokazałeś Avanta... :haha:
Opery próbowałem - ale nie przekonała mnie do siebie...

Nie sądzę tylko wiem ;)

Opera ma swoje wady, ale generalnie to dobry program. Trzeba jej tylko dać trochę czasu :)

Pagerus 03.11.2004 16:21

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Ja, kiedyś, jak wiesz (chyba kurcze nawet Ci tą nakładkę pokazałem), ale przegrał na korzyść Opery :)

A Ty nadal sądzisz, że mi pokazałeś Avanta... :haha:
Opery próbowałem - ale nie przekonała mnie do siebie...

mallow 03.11.2004 16:19

Ilość załączników: 1
No panowie, ja juz na tlenie, poki co sie przyzwyczajam ;) dorwalem fajnego skina, emotki juz mam z www.emordki.prv.pl no i wszystko smiga, zovaczymy czy mi sie spodoba. Zainteresowani - mallow|AT|o2.pl

Pagerus 03.11.2004 12:28

Cytat:

Napisany przez Monter
Ja używam i póki co nie mam ochoty na zmiany. Wady ma bowiem każdy program i nie ma ideałów. Avant po prostu ma od dawna to co IE próbuje nieudolnie dodać dopiero teraz do przeglądarki, a strony wyświetla dokładnie tak samo jak IE, zatem odpada problem złego wyświetlania się czegoś w produktach innych firm, jaki swego czasu był tu na TOP-ie.

Dokładnie - ja używam go z tych samych powodów - a odkąd teraz skuteczniej blokuje okienka to jest po prostu rewelacyjny :) chociaż jak się doszukiwać wad - to każdy się czegoś doszuka...

-Sid-The-Rat=> 03.11.2004 12:28

wiem jak dzialaja te skrypty i wiem co mozna a czego NIE mozna z ich pomoca uzyskac - mozna: rodzaj przegladarki, system operacyjny, ip - nie mozna: odpalone programy, tapeta na pulpicie, ilosc maili w skrzynce, imie kochanki bo tego w zapytaniu http nie ma i nigdy nie bedzie, czary to nie tutaj

powtorze sie az - obrazek nic nie ciagnie - komunikacja jest jednostronna, pasywna - otwierajac kazda strone posyla sie taka sama ilosc danych o naszym kompie - danych tak krytycznych, ze strach sie bac, wszystko inne wymaga skryptu odpalonego lokalnie... a to juz kwestia dziurawej przegladarki

Monter 03.11.2004 12:20

Cytat:

Napisany przez Pagerus
Czyżby ktoś jeszcze oprócz mnie używał Avant Browser? :D

Ja używam i póki co nie mam ochoty na zmiany. Wady ma bowiem każdy program i nie ma ideałów. Avant po prostu ma od dawna to co IE próbuje nieudolnie dodać dopiero teraz do przeglądarki, a strony wyświetla dokładnie tak samo jak IE, zatem odpada problem złego wyświetlania się czegoś w produktach innych firm, jaki swego czasu był tu na TOP-ie.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:55.