![]() |
Laczenie sie z serwerami
Witam
Cos sie porobilo u mnie w sieci, nie wiem czy to u mnie (reinstal windy byl i nic nie dał) ale programy nei lacza sie z serwerami. GG, tlen, edonkey, MU, CS co tylko mi przychodzi do glowy i co uzywam na codzien , a net tj. strony dzialaja. Neta mam z osiedlowej sieci i moze admin , cos robi, mialem juz tak kilka razy ale powoli zaczyna mnei to wkurzac, takie przerwy Obstawiacie ze to admin, czy moze cos u mnie, inne kompy w sieci dzialaja OK Co zrobic w tej sprawie. |
Jeżeli był format, i nadal nie dział gg, itd. A strony ładuja się bez problemu to ci admin pewnie zablokował porty odpowiedzialne za gg itd. :)
|
moge to jakos sprawdzic ?
tak na dowod ze cos sie dzieje faktycznie a co jesli sobie zmienie port w edonkeyu? zawsze laczy sie przez jeden i ten sam ? a moze zostawil mi tylko 8080 ? |
Cytat:
|
mam trochę podobny problem. otóż po rozłączeniu i ponownym połączeniu (neo 640, modem sagem, winxp, nod32, cfosspeed, sygate personal firewall) nie mogę się połączyć z żadnym serwerem.
muszę restartować kompa. co to może być? |
Cytat:
|
[QUOTE=woitas]
muszę restartować kompa. QUOTE] heheh u mnie reinstal windy nie pomogl :) |
Cytat:
A jak z emule, przeciez tam se port mozesz jaki chcesz ustawic, chyba.. |
Oczywiście że można, ale te standardowe porty w jednym miesiącu sa odblokowane w drugim już nie :) i tak na zmiane :) Czyli admin raz je odblokowuje a raz zablokowuje :)
|
Cytat:
|
Wiem o tym :) Poblokowane proty mi nie przeszkadzają bo i tak ściągam tylko raz na jakiś czas klika MP3 :)
Żecz rozchodzi się o to że są rożni admini, i nigdy nie wiadomo co im odbije, i czy niezablokują portu np. gg :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:56. |