Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Laczenie sie z serwerami (https://forum.cdrinfo.pl/f5/laczenie-sie-serwerami-41837/)

JacoM 28.10.2004 18:48

Laczenie sie z serwerami

Witam

Cos sie porobilo u mnie w sieci, nie wiem czy to u mnie (reinstal windy byl i nic nie dał) ale programy nei lacza sie z serwerami.
GG, tlen, edonkey, MU, CS co tylko mi przychodzi do glowy i co uzywam na codzien , a net tj. strony dzialaja.
Neta mam z osiedlowej sieci i moze admin , cos robi, mialem juz tak kilka razy ale powoli zaczyna mnei to wkurzac, takie przerwy
Obstawiacie ze to admin, czy moze cos u mnie, inne kompy w sieci dzialaja OK
Co zrobic w tej sprawie.

mgit 28.10.2004 18:56

Jeżeli był format, i nadal nie dział gg, itd. A strony ładuja się bez problemu to ci admin pewnie zablokował porty odpowiedzialne za gg itd. :)

JacoM 28.10.2004 18:59

moge to jakos sprawdzic ?
tak na dowod ze cos sie dzieje faktycznie
a co jesli sobie zmienie port w edonkeyu?
zawsze laczy sie przez jeden i ten sam ?
a moze zostawil mi tylko 8080 ?

Patrix 28.10.2004 19:01

Cytat:

Napisany przez mgit
ie zablokował porty odpowiedzialne za gg itd. :)

chyba raczej nie, bo to już głupota byłaby...

woitas 28.10.2004 19:12

mam trochę podobny problem. otóż po rozłączeniu i ponownym połączeniu (neo 640, modem sagem, winxp, nod32, cfosspeed, sygate personal firewall) nie mogę się połączyć z żadnym serwerem.
muszę restartować kompa.
co to może być?

mgit 28.10.2004 21:39

Cytat:

Napisany przez Patrix
chyba raczej nie, bo to już głupota byłaby...

Nigdy nie wiadomo, admin mojej sieci raz zablokował port 21 i nażdny FTP nie można było wejść :) I na zmiane blokuje raz torenta, a raz emule :) Tak więc rożni admini są :fiu:

JacoM 28.10.2004 21:55

[QUOTE=woitas]
muszę restartować kompa.
QUOTE]

heheh u mnie reinstal windy nie pomogl :)

JacoM 28.10.2004 21:58

Cytat:

Napisany przez mgit
Nigdy nie wiadomo, admin mojej sieci raz zablokował port 21 i nażdny FTP nie można było wejść :) I na zmiane blokuje raz torenta, a raz emule :) Tak więc rożni admini są :fiu:

A jak z emule, przeciez tam se port mozesz jaki chcesz ustawic, chyba..

mgit 28.10.2004 22:02

Oczywiście że można, ale te standardowe porty w jednym miesiącu sa odblokowane w drugim już nie :) i tak na zmiane :) Czyli admin raz je odblokowuje a raz zablokowuje :)

krzypaw 28.10.2004 23:32

Cytat:

Napisany przez mgit
Oczywiście że można, ale te standardowe porty w jednym miesiącu sa odblokowane w drugim już nie :) i tak na zmiane :) Czyli admin raz je odblokowuje a raz zablokowuje :)

zawsze możesz ustawić na port 80 czyli ten z którego kożysta przeglądarka internetowa

mgit 28.10.2004 23:57

Wiem o tym :) Poblokowane proty mi nie przeszkadzają bo i tak ściągam tylko raz na jakiś czas klika MP3 :)
Żecz rozchodzi się o to że są rożni admini, i nigdy nie wiadomo co im odbije, i czy niezablokują portu np. gg :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:56.