Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   [problem] - GG i Emoty... (https://forum.cdrinfo.pl/f5/problem-gg-emoty-41839/)

Patrix 28.10.2004 18:59

[problem] - GG i Emoty...

Ilość załączników: 1
....klikam na te żółtą gębe aby emota wstawić, a tu takie coś...od jakiegoś czasu już to mam, dzisiaj się wysiliłem i przeinstalowałem cały program i dalej to samo... co jest ???

woitas 28.10.2004 19:08

albo nie masz emotek, albo we właściwościach masz wyłączone odtwarzanie animacji na stronach sieci.

Patrix 29.10.2004 17:28

Cytat:

Napisany przez woitas
wyłączone odtwarzanie animacji na stronach sieci.

a gdzie to jest ta opcja ??

pykson 29.10.2004 18:18

w IE chyba, bo gg sie na nim opiera

IE narzedzia Opcje- internetowe- Zaawansowane- Multimedia- Pokaz obrazy

Patrix 29.10.2004 18:43

Cytat:

Napisany przez pykson
IE narzedzia Opcje- internetowe- Zaawansowane- Multimedia- Pokaz obrazy

niestety miałem i mam to właczone, nie działa.. :(

akjab 30.10.2004 21:05

niedawnno był problem z GG niedziałało poprawnie trzeba było wgrywac poprawki do XP

Patrix 30.10.2004 21:52

Cytat:

Napisany przez akjab
niedawnno był problem z GG niedziałało poprawnie trzeba było wgrywac poprawki do XP

tylko jaki problem i jakie poprawki bo sp2 mam wgrane...

ZiP 31.10.2004 22:25

Cytat:

Napisany przez Patrix
tylko jaki problem i jakie poprawki bo sp2 mam wgrane...

Sam się z tym męczę od paru miesięcy. Miałem wtedy XP + SP1 i wszystko działało normalnie, aż nagle przestały działać emoty. Reinstalowałem GG i nic z tego. I co jest naprawdę dziwne - reinstalowałem nawet windowsa (od nowa na czystej partycji) i nadal nie działa :haha:
Obecnie mam SP2 i najnowsze GG - i krew mnie zalewa, bo emoty nadal nie działają i nie wiem jak to naprawić. Polecam przejść na Tlena - też obsługuje protokół GG, chociaż ma zupełnie inne emotikony.

woitas 31.10.2004 22:33

można sobie ściągnąć emotki z gg do tlena z tej stronki: http://www.tlen.vel.pl/

Patrix 31.10.2004 22:41

Cytat:

Napisany przez ZiP
Sam się z tym męczę od paru miesięcy. Miałem wtedy XP + SP1 i wszystko działało normalnie,

U mnie tak samo ;)

Cytat:

Napisany przez ZiP
aż nagle przestały działać emoty. Reinstalowałem GG i nic z tego. I co jest naprawdę dziwne - reinstalowałem nawet windowsa (od nowa na czystej partycji) i nadal nie działa :haha:

Dokałdnie tak samo zrobiłem :sciana:

Cytat:

Napisany przez ZiP
Obecnie mam SP2 i najnowsze GG - i krew mnie zalewa, bo emoty nadal nie działają i nie wiem jak to naprawić. Polecam przejść na Tlena - też obsługuje protokół GG, chociaż ma zupełnie inne emotikony.

Dokładnie SP2 wgrałem...mnie też krew zalewa :\

PS
Może to poprawią w nowej wersji... bo jak nie to faktycznie tlen...:(

Smartek 01.11.2004 08:49

Cytat:

Napisany przez ZiP
(...) chociaż ma zupełnie inne emotikony.(..)

przeciez mozna emotki nowe z www.tlen.vel.pl zassac? :)

a co do tlena - ja uzywam konnekta, pare dni temu z ciekawosci instalnalem Tlen'a Plus, zeby zobaczyc co tam nowego - niczym mnie nie zachwycil... pozostaje przy konnekcie! :)
pozdro ;)

wwx 01.11.2004 12:29

Jak narazie znalazlem tylko jeden sposob na to aby te pi.... ikonki sie wyswietlaly: trzeab ustawic w gg.exe tryb zgodnosci z win 98 (niestety wtedy nie dziala znowu powergg).

Patrix 01.11.2004 14:34

Cytat:

Napisany przez wwx
Jak narazie znalazlem tylko jeden sposob na to aby te pi.... ikonki sie wyswietlaly: trzeab ustawic w gg.exe tryb zgodnosci z win 98 (niestety wtedy nie dziala znowu powergg).

faktycznie działa...czyli to bug...
trzaba czekać na aktualizacje

wwx 01.11.2004 14:59

Tyle ze ten bug jest od wersji 6.0.143.
Ostatnia "dzialajaca" to 6.0.142 (tyle ze wprowadzili troche poprawek od tej wersji do obecnej i dlatego sie przerzucilem).
Panowie od gg sami ne widza co jest przyczyna i pisza kretynskie texty zeby sobie wsyztskie poprawki zaisntalowac do proawidlowego dzialania gg :) .Czyli albo nie wiedza ktora porawka zapewnia poprawne dzialanie albo w ogole takiej nie ma bo wszyscy pisza ze maja najnowsze poprawki do IE a tu kupa :D i emotow dalej nie ma .

grzeniu 01.11.2004 16:20

Cytat:

Napisany przez wwx
Tyle ze ten bug jest od wersji 6.0.143.
Ostatnia "dzialajaca" to 6.0.142 (tyle ze wprowadzili troche poprawek od tej wersji do obecnej i dlatego sie przerzucilem).

Cos stare macie te wersje gadu, ja juz od dosc dawna mam 6.0.150 i jakos wszystko mi dziala na win 2k3. Nawet nie wiem czy to janowsza. Z poczatku tylko mialem nieruchawe te emotki, ale to bylo wina ustawien w IE - po wlaczeniu animacji na stronach web wszystko dziala. Moze wasze problemy dotycza tylko XP, choc troche mi to dziwne jest.

PS Widze ze na stronie gadu przestali podawac kolejne numery wersji, teraz niby wszystko jest 6.0 a zmieniaja sie tylko 'buildy' ale zassijcie najnowsze gadu i moze przestanie wam sie krzaczyc.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:07.