![]() |
Dziwne bo niewidzialem by ktos majacy TLA#0100 mial problemy z SD2. A nie probujesz przypadkiem instalowac gry z nagrywarki?
|
Witam wszystkich! Posiadam PX-W2410 z TLA 0100 i naprawdę mam problem z kopiowaniem gry Train Simulator, a miałem PX-W8220T i bez problemowo, dodam eszche ze jestem miłośnikiem Plextora.
|
Cytat:
- skopanego systemu - złych ustawień - starych programów do nagrywania itp. a nagrywarka jest głupia i tylko pali a resztą musimy zająć się my..niestety test weryfikacji nagrywarek powinien dotyczyć sprzętu po konkretnym przebiegu moim zdaniem.. podobnie jak w samochodach test długodystansowy ... pozdro 6 |
ranking nagrywarek wykona samo zycie ;) Poczekajcie pol roku moze rok i wtedy zobaczymy co warte sa teac liteon ricoch i inne. Narazie kazdy mowi ze jego sprzet jest najlepszy bo niklej czesci forum padla nagrywarka (zreszta nagrywarki padaja min po pol roku no chyba ze masz ricocha :). Za jakis czas pojawia sie posty moj lite-on teac ricoch yamaha przestal nagrywac czy to wina sprzetu czy moze ja cos zle robie ? jesli wina sprzetu to powiedzcie co mam wybrac nowego?
:)))))) I znowu nowi userzy beda sie sprzeczac ze lg jest de best lub liteon powala wszystko na kolana a plextor to mercedes wsrod nagrywarek. :) Nie czytajcie postow zachwalajacych sprzet tylko te gdzie ktos pisze ze mu sie cos zje.... ;) bo one sa najlepshym obrazem tego jak sprzet zachowuje sie w warunkach bojowych :) pozdrowienia dla wszystkich |
nie ma co sie w sumie sugerowac gazetami one sa bardzo podatne na wplywy
.... to fakt juz dawno stwierdzony pieniazki kochane kiedy was dostane :>>>> |
Wspomnialem juz o tym w innym watku ale powtorze przypuszczam ze te nieoficjalne zrodla to list pewnego holendra umieszczony na forum cdrinfo.com (wiadomosc wyglada dziwnie podobnie :) ). W innym zas watku inny gosc pisze ze ma naped z TLA 0101 i kopiowal bez problemu gry z SF2 jak i audio z CDS. Tak wiec wstrzymalbym sie z ocena do chwili az sie to wyjasni. A jak ktos sie napalil na plex2410TA to poki co niech lepiej szuka z TLA 0000.
Jakie jest TLA napedu mozna przeczytac na nalepce na samym napedzie, gdzie jest umieszczona takze data produkcji (czyli w sklepie musza pozwolic ci rozpakowac przed kupnem). |
[quote]Dread Darecki (22-10-2001 15:30):
Cytat:
Witam A jak sprawdzić sobie ten numer TLA#? Pozdrawiam |
[quote]c0rdat (18-10-2001 11:29):
Te testy nie zawsze odzwierciedlają rzeczywistość. Po pierwsze: dlaczego PLEX tak nisko ? Może dlatego że zaczyna ciąc w ch.... o tak: "Jak podają różne nieoficjalne źródła firma Plextor przygotowała dla dokonujących zakupu nagrywarki PX-W2410 małą 'niespodziankę' :-(, otóż nowe napędy będące aktualnie w sprzedaży posiadają zmieniony TLA co ma za zadanie ograniczyć kopiowanie zabezpieczonych płyt CD. Według użytkowników wypowiadających sie na grupach dyskusyjnych ograniczenie dotyczy płyt AudioCD zabezpieczonych technologią Cactus Data Shield (CDS) oraz niektórych pozycji zabezpieczonych SD2. Podsumowując napędy z: TLA#0000 - kopiują wszystko TLA#0100 - nie kopiują CDS 100 i niektórych CDS 200 TLA#0101 - nie kopiują CDS 100 i 200 oraz występują problemy podczas kopiowania gier. Według zapewnień wielu użytkowników wersja firmware nie ma wpływu na wymienione ograniczenia. Na marginesie dodam, że na email'e dotyczące różnic w napędach ze zmienionym TLA Plextor wogóle nie raczy odpowiedzieć... " - koniec cytatu. LG nie bronie ale niezaprzeczalnym faktem na plus tej konstrukcji jest to, że "tnie' płytki zabezpieczone SafeDiskiem 2 i pozwala je 'bryknąć" na niemal kazdym cdromie. Sam mam tak "spreparowane kilka "backupów" ulubionych gierek... pozdrawiam D. |
Pewnie nie wspominają bo wiedzą kto tę gazetę czyta ... co da wzmianka o tym komuś kto nie wie co to nagrywarka (tak tak są i tacy) i po co to jest i do czego służy więc pozostają na poziomie możliwym do zrozumienia dla szarego plebsu...
a jak już chcesz być na bieżąco to dane z inteka są o wiele świeższe od tych z gazet które to raz przedrukowują zachodnie czasopisma a resztę dociągają z interku...i kożystają z tego że ludzie nie majastałego dostępu do inetu to własnie kupują gazety aby być w miarę na bieząco p.s. kasa lezy na ulicy - jak to się mówi |
Cytat:
Mis tez nie jest juz ten co kiedys za Gierka. :( Komercha ! |
Nie jestem złośliwy tylko do testów wszelakiego rodzajów musisz wyrobić sobie pewien dystans ...testy takie nie oddają w pełni obiektywnej oceny sprzętu (nie tylko nagrywarek)
pozdro 6 P.S. A co chcesz od Misia ??? Nie tylko go czytam ale nawet prenumeruję ..więcej z tego pożytku niż z Entera lub w/w czasopism ;) |
Cytat:
|
Jak moj znajomy kiedys zauwazyl, w testach pism komputerowych zazwyczaj wygrywaja produkty tych marek, ktorych dystrybutorzy zamiescili w danym pismie najwiecej reklam. ;)
|
czytaj dalej ENTER ;), polecam również Komputer Świat, Tata mama i komputer,
PC Kurier jesli jeszcze wychodzi ... pozdro 6 |
Te testy nie zawsze odzwierciedlają rzeczywistość.
Po pierwsze: dlaczego PLEX tak nisko ? A Ricoh ? Moi faworyci wyglądają mniej więcej tak: Możliwości: PLEX Stosunek możliwości do ceny: TEAC, LGx16 (ex equo) Wyjaśniam najniższy punkt (zanim ktoś zemdleje): TEAC - jeżeli ktoś dużo nagrywa LG - jeżeli mało Pozdro.6 |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:26. |