![]() |
Co wybrać Abit NF7-S (v2.0) czy Asus A7N8X-E Deluxe (nForce2 400 Ultra) + WiFi Wirele
Jak w temacie jaką płytę polecacie do OC, która jest bardziej stabilna itd. Proszę Was o pomoc w wyborze płyty pod Bartona. Może ktoś coś doradzi i powie z własnego doświadczenia Pozdrawiam
|
Chyba raczej Abit NF7-S (v2.0) ... :>
|
Też tak myślę, ale może coś więcej na poparcie tej tezy. Dzięki za odzew
|
ja mam a7n8x deluxe i smiga miodzio...2500+ puscilem na fsb-210 i trzyma, bez do.chlodzenia - na boxowym na 200 no problem jezeli ktos z tym asusem mial problemy z O/C to jest pechowcem
|
Cytat:
|
proponuje gigabyte
taki jak ten !
|
Cytat:
|
Nie chodzi mi o extremalny oc tylko o to abym mógł wycisnąć max przez mnoznik, wiem, że Epox jest w tym dobry, ale jednak wolę jedną z tych dwóch firm. Jako procek będzie wstawiony 2500+mobile 1.45v.
|
Cytat:
|
Abit :taktak:
|
O.K. dzięki, "dotarło" biorę Abita. Pozdrawiam
|
Na ASUS'ie nie można ustawić 1.45V, minimum to chyba 1.575V
|
W Abicie przygotuj się na wymianę wiatraka na chipsecie po około 3 miesiącach :)
|
Cytat:
|
Miałem Abita NF7-s v.2.0 i obecnie mam Asusa A7N8X-E Deluxe + Wifi
Obie dobre do OC W Abicie więcej możliwości ustawień w biosie tzn. większy zakres ustawień napięć itd - ale za to łatwiej ją spalić - moja po pół roku była w serwisie Jeśli jednak nie będziesz przesadzał z OC to jest OK. Asus dla odmiany ma mniejsze możliwości regulacji parametrów do OC w biosie ale za to jest płytą bardziej bezpieczną i ponoć nie sposób jej uszkodzić poprzez OC Pluse jest wifi - na początku wachałem się czy mi to się przyda, a teraz bez wifi jak bez ręki :) Nowe płyty Abita NF7-S ponoć są o coś okrojone NF7-SL - brak przejściówki do SATA i chyba NF7-S2 też coś ma ujęte w porównaniu do NF7-S v 2.0 - nie pamiętam ale gdzieś o tym czytałem Generalnie której nie wybierzesz to i tak będziesz zadowolony ;) ps. wiatrak przy NF7-S u mnie do wymiany po 4 miesiącach - lipa :smutny: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:27. |