![]() |
ale czy sp2 to jest to samo co sp1 + dodatki, czy sp2 to sp2 czyli zupelnie co innego?
bo jesli sp2=sp1+dodatki, to nie trzeba robic plytki xp+sp1+sp2.ale jesli sp2 to jest cos zupelnie innego niz sp1, toowszem, tzreba chyba miec wszytsko w jednym. jesli sie myle-prosze mnie poprawic. |
Cytat:
Nie wszystkie aplikacje tolerują sp2. Jest lista aplikacji które się "gryzą" 8 ) |
ale taka integracja to jest chyba to samo co sp1 i zainstalowany potem sp2?
ja tylko nie rozumiem dlaczego sp2 rozwalilo mi caly system. zastanawia mnie to i denerwuje. |
Cytat:
|
esem-dzieki wielkie!!!! wszystko działa jak nalezy:)
pozostalo tylko jeszcze jedno "ale" zrobilem plyte xp+sp1 i zainstalowalem system. potem na ten system zainstalowalem sp2, ktory jednak zepsul mi wszytsko, bo przy probie wlaczenia kompa-niebieski ekran. ponowna instalacja xp+sp1 i wszytsko dziala OK. wiec czy ten sp2 nie działa czy jak? albo co zrobic (i czy powinienem) by działal ten sp2? |
sprpbpje tak.
narazie walcze z plytka xp+sp1. zrobilem ja juz 2 razy i za kazdym razem wyskakuje bla ze jakis plik jest uszkodzony:( szlag mnie chyba trafi z tym dyskiem. i trzeba bylo kupic 120 i by bylo po problemie:( |
Cytat:
Ale zrób inaczej. Operuję wartościami podawanymi przez Windows. Dysk ma dokładnie 190,7GB. Podziel na dwie partycje: -systemowa: 190,7 - 175,7 = 15GB, -dane: 175,7 GB. Czyli: instalatorem winXP usuń wszystkie istniejące na tym dysku partycje, utwórz instalatorem partycję 15GB * 1024 = 15360, zainstaluj system, uaktywnij LBA48, załóż spod windowsa narzędziami dyskowymi partycję na wolnej przestrzeni dyskowej 175GB. To jest przykład. I po herbacie... Powodzenia 8 ) |
czyli jak zrobie jedna partycje 80 a druga 90,to powinno byc ok?
bo teraz mam jedna 128 a reszta niespartucjonowana i sie wywala w instalce xp przy wpisywaniu nazwy uzytkownika. jest to jaks blad kernel_inpage. |
Cytat:
No i jesteśmy w domu: masz instalkę winXP a tym tego nie zrobisz. Zrób sobie wcześniej instalkę winXPsp1 (lub winXPsp2), na tym forum znajdziesz instrukcję jak. Albo: postępuj tak, jak pisałem wyżej. Będziesz miał 2 partycje na tym HDD - co ma swoje zalety (malutka systemowa i reszta na dane). 8 ) |
teraz sie pogubilem.
to jak to zainstalowac? przeciez SP1.exe nie da sie zbootowac,a na czysty dysk nic innego chyba nie zainstaluje. ten program z WD mial mi cos pomoc,lecz dalej zima.:( |
Cytat:
zobaczy go wyłącznie instalator winXPsp1 lub winXPsp2. Postępuj tak jak pisałem wyżej. @Weron: zależy jak liczysz, bo można też tak: 128*1024=132GG*1024 i będzie 137GB i takie wartości też zobaczysz w necie. Jest to dokładnie granica od której musisz mieć LBA48bit. 8 ) |
esem-LBA48 uaktywnilem. przeciez napisalem ze windowsk mi juz normalnie wykrywa pojemnosc dysku. nie moge tylko na nim zainstalowac XP,bo w instalatorze wywalaja sie co chwile niebieskie okienka.
LBA48 uaktywnilem w nast sposob: przeszukalem forum i inne strony. znalazlem opis co trzeba wp[isac w rejestrze i gdzie. wpisalem to i działa. a co do tego co moil esem- ze PM cos robi,ale zle robi-calkowita racja. stworzylem tak partycje,ale instalator xp twierdzi ze format plikow uniemozliwia zainstalowanie windowsa. |
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
Napiszę to jeszcze raz:
Aby zainstalować partycję większą niż 132GB to: -należy mieć winXPSP1 lub winXPS2, -instalatory win2ksp3 i 4 oraz winXP nie obsługują partycji powyżej 132GB i tymi systemami można co najwyżej tworzyć partycje poniżej 132GB a następnie (po zainstalowaniu) windy należy uaktywnić LBA48 i doinstalować kolejne partycje na wolnych obszarach HDD, -PM tworzy partycje ale windows ich nie obsługuje do końca (bo widzi je inaczej). Będą ginęły dane z HDD, -można instalować partycje spod win2ksp4 i winxp na dużych dyskach ale dopiero po uaktywnieniu LBA48, -w załączeniu plik do uaktywniania LBA48 (spod windy). @Stef: usuń instalotorem windy wszystkie natworzone przez siebie parycje i postąp wg uwag podanych wyżej używając narzędzi wyłącznie windosowskich. 8 ) |
Cytat:
Gdybyś nie był taki leniwy to byś znalazł programik który na tym forum osobiście zamieściłem od uaktywniania LBA48. A i tak będziesz musiał uaktywnić LBA48. Ale jak chcesz... 8 ) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:41. |