![]() |
Wklejenie napisów do divx-a...
Witam!
Czy ktoś mógłby mi polecić jakiś programik do wklejenia napisów do filmu avi, mpeg, divx? Wiem, że jest o tym dużo postów na forum, ale wszystkie, które udało mi się znaleźć, opisują tą operację od "a" do "z" - czyli jak z divx-a z napisami w osobnym pliku zrobić gotową płytkę DVD (konwersja itp, itd). Podawane są tu nazwy konkretnych programów, którymi to robić i jak. I, prawdę mówiąc gubię się w tym wszystkim chcąc wyizolować moment wklejenia napisów :smutny: . Wszystkie operacje, jakie potrzebne są do przetworzenia divx-a w płytę DVD wykonuję za pomocą Ulead VideoStudio 8 i bardzo dobrze mi się z tym programem współpracuje - nie widzę powodu by zmieniać metodę przerabiania, uczyć się obsługi innych programów ect... Dlatego też proszę o poradę, jak wkleić te nieszczęsne napisy i na tym poprzestać (z resztą sobie poradzę)... Z góry dzięki za pomoc i zrozumienie! |
Pozostanie przy UVS + wklejenie napisów spowoduje, że materiał bedzie dwukrotnie rekompresowany (strata jakości). Wklejenie za pomocą AVISynth załatwiło by sprawę, ale UVS zdaje się nie przyjmie skryptu avisynth - nie uzywam uvs ale się domyśłam, że nie.
|
Napisy z video w formacie avi można połączyć w VirtualDub + Subtitler(to taki filter).
Są tego dwie wady- napisy wedógł mnie nie są najciekawsze i druga - trzeba go zapisać w najlepszej jakości co wiąże się z czasem i miejscem na dysku. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:46. |