Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   domyślna scieżka audio (https://forum.cdrinfo.pl/f13/domyslna-sciezka-audio-41964/)

Robs 04.11.2004 01:01

A mi sie podoba sposób z uzyciem dvd2one, trzeba korzystac z prostych rozwiazań zwłaszcza jeśli sa skuteczne.

Czołgista 04.11.2004 00:29

Cytat:

Napisany przez ideJ
... Myślę, że Czołgiście bardziej chodziło o DVD ReMake wspomniane w w/w artykule.

DVD ReMake też jest dobre, ale mnie chodziło o Ifoedit,
no i dałem plamę a wszystko przez sklerozę :\
Ale się poprawiam by nie wprowadzać w błąd :

Ifoedit i domyślne audio na stronie Robsa

@tzk
Przepraszam za pomyłkę

ideJ 03.11.2004 12:48

Nie ma takiej opcji bo DVD RB jest zorientowany na robienie pełnych kopii (tzn z zachowaniem menu itp itd). Myślę, że Czołgiście bardziej chodziło o DVD ReMake wspomniane w w/w artykule. Alternatywą dla DVD ReMake'a może być PGC Edit.

KC42 03.11.2004 12:30

Cytat:

Napisany przez Czołgista
W CDRinfo jest art. Duet DVD . Tam coś znajdziesz.

Jak by jeszcze DVDReBuilder miał opcje domyślnych audio i napisów to by było super, szukałem ale nie znalazłem.

tzk 03.11.2004 11:25

dzięki

Czołgista 03.11.2004 00:23

Cytat:

Napisany przez tzk
to jeszcze jakbyś chciał chwilę "popracować" :) i napisałbyś (lub podał link) jak to zrobić w Ifoedit to byłbym (i pewnie nie tylko ja) bardzo wdzięczny

W CDRinfo jest art. Duet DVD . Tam coś znajdziesz.

KC42 03.11.2004 00:15

Cytat:

Napisany przez Xcom
jest jeszcze jedna metoda bardzo prosta,... wystarczy uruchomić dvdshrinka, następnie załadować film czy to z płyty czy z dysku, po dokonaniu analizy, uruchomić opcję w górnym menu re-author, następnie z prawego okna przesunąć ściężkę filmu do lewego (lub wszystko, zależy od upodobań przy tworzeniu własnej kompilacji), po czym prawą myszą wybrać opcję set default streams, pojawi się okno w której dokonujesz interesujących cię zmian, potwierdzasz ok. Uruchamiasz backup! i kolejno, tak jak się postępuje ze shrinkiem. Brak kompresji lub z kompresją to już zależy od tego co się chce zrobić.
Tą metodą, bardzo prostą, gwarantuję, że zawsze będzie się pojawiać jako pierwszy, domyślny strumień dźwięku lub napisów.

pozdrawiam

o tej opcji to nie wiedziałem dzięki

Xcom 02.11.2004 13:51

jest jeszcze jedna metoda bardzo prosta,... wystarczy uruchomić dvdshrinka, następnie załadować film czy to z płyty czy z dysku, po dokonaniu analizy, uruchomić opcję w górnym menu re-author, następnie z prawego okna przesunąć ściężkę filmu do lewego (lub wszystko, zależy od upodobań przy tworzeniu własnej kompilacji), po czym prawą myszą wybrać opcję set default streams, pojawi się okno w której dokonujesz interesujących cię zmian, potwierdzasz ok. Uruchamiasz backup! i kolejno, tak jak się postępuje ze shrinkiem. Brak kompresji lub z kompresją to już zależy od tego co się chce zrobić.
Tą metodą, bardzo prostą, gwarantuję, że zawsze będzie się pojawiać jako pierwszy, domyślny strumień dźwięku lub napisów.

pozdrawiam

tzk 02.11.2004 13:00

Cytat:

Napisany przez Czołgista
Wiadomo że domyślne audio można zrobić np. w Ifoedit to fakt !

to jeszcze jakbyś chciał chwilę "popracować" :) i napisałbyś (lub podał link) jak to zrobić w Ifoedit to byłbym (i pewnie nie tylko ja) bardzo wdzięczny

Czołgista 02.11.2004 03:20

Cytat:

Napisany przez KC42
Prościej to zrobić programem który ma tą opcję w sobie, wiem że mają to DVDFab o którym pisałem ale on tylko dzieli film na dwie płyty a nie kompresuje, DVD2DVDr i DVD2ONE.
albo przerobić pliki ifo tu jest opis jak ustawić domyślne napisy http://robs.wz.cz/ to pewno tak samo się da przy audio ale to trochę zabawy to chyga najlepiej tak jak pisałem DVDFab.

No i zmusiliście mnie do roboty :> a tej nie lubię bo jestem leń od urodzenia ! :)

Od jakiegoś czasu delikatnie promuję trochę ignorowany przez fachowców i ignorowany przez wyznawców Shrinka program DVD2one.

Wiadomo że domyślne audio można zrobić np. w Ifoedit to fakt !

Ale też można to zrobić w DVD2one nawet po wypiciu 5 piw, co w wypadku Ifoedit jest już problematyczne. :sciana: (próbowałem)

Więc zgrywamy DVD Decrypter , a potem DVD2one podwójne kliknięcie na wybranej ścieżce audio oraz podwójne kliknięcie na wybranych napisach czyni z nich domyślne audio i domyślne napisy dla odtwarzacza DVD. Zaznaczenie jak wyżej jest sygnalizowane znakiem "<<"

I tyle ! proste ?
Wystarczyło poszukać !
Dodam że już to sprawdziłem, i działa.
Bo jak bym nie sprawdził , chociaż ja z tego nie kożystam, to bym tego posta nie napisał !
Pytanie : dla czego tylko ja to znalazłem ?
Bo może chciałem znaleźć?
:klnie:

KC42 02.11.2004 01:22

Cytat:

Napisany przez tzk
no tak ale to jak sam napisałeś troche okrężna metoda, prościej sie nie da ?

Prościej to zrobić programem który ma tą opcję w sobie, wiem że mają to DVDFab o którym pisałem ale on tylko dzieli film na dwie płyty a nie kompresuje, DVD2DVDr i DVD2ONE.
albo przerobić pliki ifo tu jest opis jak ustawić domyślne napisy http://robs.wz.cz/ to pewno tak samo się da przy audio ale to trochę zabawy to chyga najlepiej tak jak pisałem DVDFab.

tzk 01.11.2004 19:37

Cytat:

Napisany przez KC42
Jest okrężna metoda pragram DVDFab potrafi zrobić domyślne audio i napisy ...

no tak ale to jak sam napisałeś troche okrężna metoda, prościej sie nie da ?

KC42 01.11.2004 18:56

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez tzk
ja tez szukałem, ale nie znalazłem stad moje pytanie

Jest okrężna metoda pragram DVDFab potrafi zrobić domyślne audio i napisy, czyli film można skompresować każdym programem np. DVDShrink czy temu podobnym a potem zrobić tylko Autoring DVDFabem.

tzk 01.11.2004 14:06

ja tez szukałem, ale nie znalazłem stad moje pytanie

KC42 01.11.2004 13:24

Cytat:

Napisany przez Czołgista
Co prawda ja niemam takich dylematów bo zawsze zostawiam tylko ścieżkę org. , ale około 5-10 minut mi starszyło żeby na tym forum dowiedzieć śię jakie jest rozwiązanie Twojego problemu.

Oczywiście dałbym Ci gotowca gdyby to był Twój 1 post , a że nie jest to wybacz, nie robię tego ze złośliwości lecz raczej poprzez troskę, ot tylko zmuszam do samodzielnego myślenia co tylko może wyjść na dobre !

Pozdrawiam ! :)

Podaj choć link do tego postu, bo mnie też to zagadnienie interesuje, są tylko jak zrobić napisy domyślnie ale audio nie widzę. teraz szukam i nie ma.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:14.