![]() |
A mi sie podoba sposób z uzyciem dvd2one, trzeba korzystac z prostych rozwiazań zwłaszcza jeśli sa skuteczne.
|
Cytat:
no i dałem plamę a wszystko przez sklerozę :\ Ale się poprawiam by nie wprowadzać w błąd : Ifoedit i domyślne audio na stronie Robsa @tzk Przepraszam za pomyłkę |
Nie ma takiej opcji bo DVD RB jest zorientowany na robienie pełnych kopii (tzn z zachowaniem menu itp itd). Myślę, że Czołgiście bardziej chodziło o DVD ReMake wspomniane w w/w artykule. Alternatywą dla DVD ReMake'a może być PGC Edit.
|
Cytat:
|
dzięki
|
Cytat:
|
Cytat:
|
jest jeszcze jedna metoda bardzo prosta,... wystarczy uruchomić dvdshrinka, następnie załadować film czy to z płyty czy z dysku, po dokonaniu analizy, uruchomić opcję w górnym menu re-author, następnie z prawego okna przesunąć ściężkę filmu do lewego (lub wszystko, zależy od upodobań przy tworzeniu własnej kompilacji), po czym prawą myszą wybrać opcję set default streams, pojawi się okno w której dokonujesz interesujących cię zmian, potwierdzasz ok. Uruchamiasz backup! i kolejno, tak jak się postępuje ze shrinkiem. Brak kompresji lub z kompresją to już zależy od tego co się chce zrobić.
Tą metodą, bardzo prostą, gwarantuję, że zawsze będzie się pojawiać jako pierwszy, domyślny strumień dźwięku lub napisów. pozdrawiam |
Cytat:
|
Cytat:
Od jakiegoś czasu delikatnie promuję trochę ignorowany przez fachowców i ignorowany przez wyznawców Shrinka program DVD2one. Wiadomo że domyślne audio można zrobić np. w Ifoedit to fakt ! Ale też można to zrobić w DVD2one nawet po wypiciu 5 piw, co w wypadku Ifoedit jest już problematyczne. :sciana: (próbowałem) Więc zgrywamy DVD Decrypter , a potem DVD2one podwójne kliknięcie na wybranej ścieżce audio oraz podwójne kliknięcie na wybranych napisach czyni z nich domyślne audio i domyślne napisy dla odtwarzacza DVD. Zaznaczenie jak wyżej jest sygnalizowane znakiem "<<" I tyle ! proste ? Wystarczyło poszukać ! Dodam że już to sprawdziłem, i działa. Bo jak bym nie sprawdził , chociaż ja z tego nie kożystam, to bym tego posta nie napisał ! Pytanie : dla czego tylko ja to znalazłem ? Bo może chciałem znaleźć? :klnie: |
Cytat:
albo przerobić pliki ifo tu jest opis jak ustawić domyślne napisy http://robs.wz.cz/ to pewno tak samo się da przy audio ale to trochę zabawy to chyga najlepiej tak jak pisałem DVDFab. |
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
|
ja tez szukałem, ale nie znalazłem stad moje pytanie
|
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:14. |