![]() |
Jaki kupić aparat cyfrowy?
Ma byc to aparat do około 550-600zł. Ceny bierzcie z allegro, bo tam go kupie.
Myślalem na Canonem A60, ale przeczytalem, ze nie obslugujje on kart MMC tylko CF. To mnie zmartwilo, bo slyszalem ze aparat jest wart ceny. Dobrze by bylo gdyby ten aparat obslugiwla karty MMC, ale nie musi oraz w jaki sposob laduje sie akumulatorki. Mam nadzieje ze mi pomozecie dobrze kupic aparat :) |
ja bym wlasnie wybral jakiegos canona a60, a70 itd.
calkiem przyzwoite zdjecia wychodza... tylko zadnego HP! |
Dlaczego nie HP ???
|
@MacGyver
mialem kilka... za 4chyba (bo tyle razy mi wynieniali) kazdy mial zwalona matryce, a wymienianie sztuki trwalo wieki do tego, jak na 3,1mpix to fotki nieciekawe, w niektorych sytuacjach (slabe swiatlo, pod wiatlo, w ciemnych powieszczeniach) zdjecia wygladaly jak z telefonu |
poza tym obsluga HP do Canona nie ma szans. Canon ma duzo lepszy interfejs.
To samo z szybkoscia. Aparat Canona duzo szybciej robi zdjecia od HP. Ja mam A80, A70 (firmowe - sluzbowe) , g5 (dom)(wczesniej sony - tez byl wporzadku ale chcielismy z ojcem czegos nowego sprobowac) i jakiegos nikona jeszcze. A HP? To niech robi drukarki tak jak robi bo robi to dobrze i niech sie nie pcha w inne rzeczy. To tak jakby Siemens robil skarpetki. |
Pytałem bo zacząłem się interesować "cyfrówkami" a wiedza o nich jest jak narazie (u mnie) mała...
|
To jak narazie wiem, że nie mam kupowac HP. A co powiecie na temat Nikona 3100?
|
przeciez CF to dobry standard, wiec nie wiem o co chodzi...
|
Cytat:
|
epol /// jest tyle stron fachowych o fotografi cyfrowej...poszukaj.
tutaj każdy będzie chwalił to co ma ;) |
zobacz tu http://forum.oc-serwis.pl/viewforum.php?f=23 może to pomoże Ci w wyborze aparatu
|
|
|
a ja tam mam HP 735 od roku - okolo 2900 fotek i troche filmow nim zrobionych! - chodzi jak nowka... :) jestem z niego zadowolony :)
dodam, ze ojciec ma w pracy [chyba model nizszy] tez HP od 2-3 lat! i tez chodzi OK... nie wiem co sie uparliscie na tego HP, ze jest shit :P :] pozdro ;) |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:44. |