![]() |
PS2 emulator
Czy ktos kiedys probowal uruchomic jakas gierke z ps2 na pc ? czy jest taka mozlowosc znalazlem emulatory na ps2 ale nie wiem czy on dzialaja? czy ktos juz to sprawdzil ? dziex.
|
|
Z tego co pamietam to aby emulowac ps2 na pc to musialbys miec bardzo silny sprzet. swojego czasu wyszedl emulator, ale potrafil on obsluzyc chyba tylko jedna gre i bylo to grand turismo.
|
@Maciej
Twój link nie działa :P @DeVi Lepiej kup sobie konsole... (I tak nie masz wyjścia jeśli chcesz grać w gry z tej platformy) Co do Emu to są na dzień dzisiejszy trzy: 1.)PCSX2 2.)nSX2 3.)PS2Emu Najlepszy jest ten pierwszy. Zdolny jest odpalać większość scenowych demek i część linuxowych aplikacji (*.elf 'y). Jesli chodzi o emulowane gry to ja znam tylko GT3 i podobno Shenmue... Jak chodzą? Żałośnie... Na sprzęcie CPU-2,4GHz, RAM512, karta gfx Radeon9600 będziesz się "cieszył" ~1-7 fps !!! Nie mówiąc już o przekłamaniach na teksturach i bez muzyki ! Dlaczego te Emu są takie goowniane? Pierwsza przeszkoda to 128 bit'owy procesor i jego "blokowa" struktura, druga to egzotyczna karta graficzna... |
Cytat:
Powiem krótko ...to złośliwe gremliny :klnie: Ps.Działał, ale juz i tak nie ma sensu go poprawiać. |
Cytat:
|
Cytat:
PS3 Będzie miała kilka procków 256 Bit'owych (Zaczynam się powoli obawiać o jej cenę :/ ) |
dokladnie to procek ps2 jest w 66 i 2/3 % 64bitowy a w 3 i 1/3 % 128bitowy :P
Cytat:
Emulatora nie ma jeszcze tylko z tego powodu ze sony skapi dokumentacji i nikt nie wie jakie polecenia obsluguje procesor. Dlatego gra musi byc w locie przekompilowana co daje mase bledow i mala wydajnosc. [edit] a propo konsoli "kolejnejkolejnej" generacji - x box 2 bedzie mial trzy-rdzeniowy 64bitowy procesor PowerPC kazdy z rdzeni bedzie wyciagal 3,5GHz czyli sam procek bedzie mocniejszy niz to co macie teraz w tych szarych skrzynkach razem wziete. (tak ja tez nie nawidze M$) |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
biorac pod uwage ze pcsx2 ma juz 3 lata a wersja 0.6 wyszla w marcu to sobie jeszcze troche poczekamy [zakladajac ze wersja 1.0 bedzie wersja finalna]
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:16. |