![]() |
Telewizor 32' a oglądanie divx
Mam zamiar w najbliższym czasie kupić telewizor 32 calowy 100Hz (niestety z tych z niższej półki - 3000zł Thomsona, na inny nie ma kasy), ale czytałem kiedyś że na 32 calowym telewizorze słabo chodzą filmy .avi (z kąpa na telewizor) jak i te konwertowane z avi na dvd i wtedy odtwarzane na stacjonarnym dvd - chodzi o to, że bardziej widać wszystkie niedociągnięcia takich filmów. Mam aktualnie 25 cali i jest ok. Czy to prawda? Czy lepiej kupić 29 cali? Za każdą opinię z góry dziękuję.
|
Ja bym sie zastanowil na tym 59 calowym :) ma powloki przeciwslizgowe, i filmy dobrze chodza - nie slizgaja sie.
Ps: miedzy nami pingwinami: -mam telewizor 21 cali i cos wiekszego od 24 cali uwazam za ekstrawagancje, zachaczajaca o ....hedonizm :D Ps2: O! mam 3 kropki - czy to juz cos znaczy??? Dostane karte rabatowa w MM na caly kraj??? |
Cytat:
:ysz: :smutny: |
moj kolega z bloku obok kupil sobie wlasnie taki TV na raty... i przyznam szczerze ze odladalem u niego jeden film... oj sorki bo dwa... ale szczerze powiem ze jak dla mnie wypas jakos i naprawde frajda z ogladania...
|
Na taki telewizor choruję od kilku lat, spełniam swoje mażenie. Biorę go na raty (promocja bez odsetek, bez pierwszej wpłaty itd..) więc to nie jest aż tak źle, wpłacając połowę gotówką. Tylko nie chcę się ździwić po zakupie, że wszystkie filmy, które zrobiłem z divx na dvd nie dadzą się oglądać. Dzięki za opinie.
|
Cytat:
Na TV szkoda kasy , nigdy nie będzie takiego efektu ! Np. Ekran o szer. 2,5m , prawie jak w kinie ! Jak się nie spieszy to idz do salonów AV i pooglądaj , a zobaczysz ! |
Hmm, w ten sposób nie myślałem. Jeszcze dzisiaj poczytam o tych projektorach, dzięki.
|
Cytat:
Ja mam TV Samsung 29" 100Hz (jest niewiele mniejszy od 32") i filmy wygladaja za***iscie ! A wszystko zalezy od jakosci kodowania filmu (wiadomo - lepsze sa wersje 2 plytowe) oraz od karty grafiki jaka masz. U mnie na Radeonie 8500 obraz jest "żyleta". Ale jak masz jakiegos "geforce no-name" to moze bys juz gorzej. Ale na pewno nie chodzi tu o wielkosc ektanu TV ! Bo chyba nie bedziesz siedzial 5 cm przez telewizorem ? :D |
Mam Thomsona Scenium 32 i oglądam na nim divix'y tyle, że z KiSS'a.
Byli tacy co twierdzili, że to kicha ;) Zaprosiłem ich do siebie i puszczałem na zmianę DVD i dobrze zrobione divixy - w wielu przypadkach stwiedzili zgodnie, że jedyna róznica to czcionka napisów :O |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:46. |