![]() |
Problem z DMA!!!! - BŁAGAM O POMOC!!
Witam!
Mam płyte ASUS A7V600... VIA4IN1 zainstalowane. FSB: 212/35 ... w menadrzeże urządzeń jes DMA if avidable... czy cuś a pokazuje że pio właczony. Co zrobić?! |
spróbuj wywalić kanały IDE i uruchomić kompa ponownie ;)
|
Jaki dysk? Czasem jak jest stary dysk w nowej plycie to sie nie da ustawic dma.
|
tasiemka jest ok? 80 zylek?
rada z reinstalka kontrolera IDE tez jak najbardziej sensowna bakupl chyba nie ma az tak starego dysku, ale nie wiadomo chyba ze chodzi o np palnik albo naped CD, a te czesto sa tylko na PIO |
Cytat:
3000mb/s odczytu z pamieci to dobry wynik czy nie? ( w aida) na 2500+ i 256 400mhz? |
hehe, chyba masz to samo z komunikatami co ja, wywal alcohola i uruchom ponownie kompa powinno być ok. - to jego virtual drive przeszkadza w instalacji sterów od ide :|
|
Nie tylko Ty, .... ta rada co dałes ostatnim czasem... nie pomogła... jaki masz chipset mobo?
|
moje mobo - MSI K7N2 Delta-IL
|
prawdopodobnie masz nagrywarke lite-on 8xx ,mialem podobny problem i jak się okazało winna była nagrywarka Lite-on 832
więc zrób tak: odłącz nagrywarke odinstaluj kanały IDE reset podłącz nagrywarke oczywiście odłączenie i podłączenie robisz na wyłączonym kompie u mnie ta metoda sprawdzała się powodzenia |
Cytat:
|
komunikat, że ten ster nie jest przeznaczony dla tej platformy, he? :>
w poprzednim tygodniu to przerabiałem rozwiązanie (u mnie pomogło): - odinstalować Alcohol, Daemon Tools - w men. urządzeń całkowicie usunąć kontrolery SCSI/RAID (tworzy go zarówno Alco jak i Daemon) - z katalogu %windir%\system32\drivers usunąć pliki a347bus.sys, a347scsi.sys (te są od Alco) i pliki d347bus.sys, d347scsi.sys (od Daemona) - restart i nie ma bata, sterowniki IDE powinny się zainstalować :) |
Dobra, dzięki ale to będzie na następny raz, bo dziś jade po dysk SATA... o ile już mają... Bo ja chciałem 80GB 7200PRM 8MB CACHE ... na SATA....chyba WD albo Segate...
|
o jaaa masakra
i nowy avatar mamy - wiadomo firmowy :D przy nowym kompie na gwarancji jakies stresy przezywasz 8 ) |
Miale taki sam problem przy tej plycie. Nagrywalem na alcoholu 120 i po zakonczeniu wypalania powstala identyczna sytuacja. Wywalenie sterow do IDE nie pomoglo, odlaczenie palarki tez
Nowy sytem pomolg... |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:12. |