Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   jak polaczyc sie z netem przez telefon?? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/jak-polaczyc-sie-netem-przez-telefon-42089/)

chester 02.11.2004 12:56

jak polaczyc sie z netem przez telefon??

Chce sie polaczyc z netem przez telefon.
Co mam zrobic?? telefon to jest siemens s45i i mam kabel
telefon-->usb a takze telefon-->com.
Mam program Siemens Data Siute dalej nic nie wiem.
nie mam pojecia jak mam to zrobic w erze powiedzieli mi
ze oni tego ustawic nie umieja i tyle

imola 02.11.2004 13:15

Cytat:

Napisany przez chester
Chce sie polaczyc z netem przez telefon.
Co mam zrobic?? telefon to jest siemens s45i i mam kabel
telefon-->usb a takze telefon-->com.
Mam program Siemens Data Siute dalej nic nie wiem.
nie mam pojecia jak mam to zrobic w erze powiedzieli mi
ze oni tego ustawic nie umieja i tyle

Z tego co mi się wydaje to trzeba zainstalować sterowniki modemu do telefonu http://www.siemens-mobile.com/cds/fr...terowniki%20PC
coś tu takiego jest "sl4x_xpmodemdriver_int" tylko to jest do XP chyba.
Instalujesz te sterowniki i telefon pojawi Ci się w sytemie jako modem, konfigurujesz połączenie z internetem porzez własnie ten modem komórkowy.

Smartek 02.11.2004 15:39

sorka, ze zrobie troche OT, ale wie ktos moze jak to jest z tym internetem z ery dla nocnych markow? bodajze mozna siedziec od 23.00 do 6.00 za 59/miesiac ? przydaloby mi sie takie cos na dzialke..., ale na stronie ery 0 szczegolow, wiec dlatego pytam :]
pozdro ;)

epol 02.11.2004 17:17

Ilość załączników: 2
Nie chce mi sie pisac po raz kolejny jak to zrobic, wiec wrzucam odpowiednie artykuly. Jakbys mial jakies problemy to pisz.

gallus 02.11.2004 17:23

A ja wysjkocze z takim pytaniem:
Czy niepoprawnie zdjęty simlock, może powodować szybsze rozładowuwanie sie baterii w komórce??
Tak powiedziano mojemu bratu...
pytanie kierowane jest (chyba ;) ) do Epol'a, bo on jest specem od mobilnych fonów ;)

kraluk 02.11.2004 17:25

Cytat:

Napisany przez Smartek
sorka, ze zrobie troche OT, ale wie ktos moze jak to jest z tym internetem z ery dla nocnych markow? bodajze mozna siedziec od 23.00 do 6.00 za 59/miesiac ? przydaloby mi sie takie cos na dzialke..., ale na stronie ery 0 szczegolow, wiec dlatego pytam :]
pozdro ;)

Ej Smartek... Szukać nie umiesz, czy co???:P Ja po 2 sekunkdach znalazłem ifo nt. tego netu:

Cytat:

Napisany przez era.pl
Nocny Internet

59 zł /miesiąc
Jeżeli spędzasz długie noce w Internecie, to zdecyduj się na promocję Nocny Internet! W ramach tej usługi oferujemy Ci nielimitowany dostęp do Internetu w godzinach od 23:00 do 6:00, za cenę 59 zł netto miesięcznie (71,98 zł z VAT).

Wykorzystaj Nocny Internet do połączeń swojego komputera przez telefon komórkowy z Internetem! To świetna oferta dla "nocnych marków", którzy intensywnie buszują w sieci aż do świtu... Teraz naprawdę kontrolujesz swoje koszty. Poczuj niezależność, używaj sieci do woli!

Gdy masz aktywowany Nocny Internet, możesz oczywiście korzystać z Internetu również w dzień. Za każde przesłane 500kB zapłacisz 0,59 zł netto (0,72 zł z VAT), zgodnie z zasadami promocyjnego taktowania danych, a nie 12,50 zł za WAP lub 2,45 zł za Internet - jak w cenniku.

Nocny Internet można wykorzystać również do przeglądania stron WAP, w tym serwisu Era Omnix!

Jeśli jesteś Abonentem indywidualnym nieprowadzącym działalności gospodarczej, to za WAP płacisz jeszcze mniej, bo od 1 maja 2004 roku jesteś zwolniony z VAT!

Źródło: http://www.era.pl/index.php/id=o_n_w...section=indy#4

epol 02.11.2004 18:17

Cytat:

Napisany przez gallus
Czy niepoprawnie zdjęty simlock, może powodować szybsze rozładowuwanie sie baterii w komórce??
pytanie kierowane jest (chyba ;) ) do Epol'a, bo on jest specem od mobilnych fonów ;)

Do speca to mi jeszcze bardzo daleko. Telefony traktuje jako hobby i malutki zrodelko pieniazkow ;)

Nie spotkalem sie z tym, aby zle sciagniety sim-lock powodowal szybsze rozladowanie sie baterii. Ewentulanie moze padac koncowka mocy i dlatego szybciej rozladowuje sie bateria. Mialme taki przydake w Siemensach i Nokiach.
Spotkalem sie jedynie z gubieniem zasiegu w Nokiach.
A jaki to telefon?

smolik 02.11.2004 18:17

Cytat:

Napisany przez gallus

Mój kumpel mial telefonik i zle zdjety simlock powodowal że ledwo trzymal dwa dni, po ponownym zdjeciu simlocka bateria trzymała około tygodnia!

gallus 02.11.2004 18:49

Telefon to Noka 3210, bateria trzymała 2dni, a teraz po zdjęciu simlockaporaz drugi już trzyma czwarty dzień więc to chyba prawda... :)

Smartek 02.11.2004 20:18

Cytat:

Ej Smartek... Szukać nie umiesz, czy co Ja po 2 sekunkdach znalazłem ifo nt. tego netu:
a Ty chyba czytac... :P
pozdro ;)

Eliasz 02.11.2004 20:37

No to cene już znamy ;)
ale jakie są tam prędkości??

mr_spock 02.11.2004 22:26

Jak jest w koncu z tym netem? nie trzeba sie laczyc przez gprs chyba? jak jakie sa ceny w tej standardowej transmiji danych (mam optime)

chester 03.11.2004 16:53

dzinks za posty bede probowal to zrobic jak bede mial problemy to bede pisal.

epol 03.11.2004 17:31

Cytat:

Napisany przez mr_spock
Jak jest w koncu z tym netem? nie trzeba sie laczyc przez gprs chyba? jak jakie sa ceny w tej standardowej transmiji danych (mam optime)

Niepamietam dokladnych cen, ale z tego co wiem to od pazdzienrika zmienilo sie chyba naliczanie.
BOK *22 w optimie za free :)

chester 08.11.2004 07:27

jescze jedno pytanie:
jak polaczyc sie teraz nokia 8310 z netem. skad sciagnac stery do modemu i jakis opis jakby ktos mial. imola moze ty bys znowu mial taki dobry opis??
I podobno jak sie ma nokie to cos sie wiecej placi......:(
da sie cos z tym zrobic??

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:07.