![]() |
Problemy z WINXP HE
Witam!
Kupiłem nowy dysk, zainstalowalem oryginalny WinXP HE, bez SP... i teraz sie zaczęło! Jak chciałem zainstalować update na sassera i blastera to rozpakowywało sie i jak tam bylo okienko zeby nacisnąć dalej to ... :( znikało... zamykała sie aplikacja Jak wezme CTRL+Alt+Delete, to sie na chwile (1 sekunda) pojawia te okienko i sie samo zamyka Jak instaluje obojetnie jakiego NAV/SAV to Live Update steka ze nie bedzie działać no i nie działa... Sprzet tak jak w podpisie... ale mam 217*10,5 dla proca ;P |
Format C:, Install Win XP HE + SP2 :)
Miałem ten sam problem na XP PRO, u mnie było to spowodowane infekcją przez blastera, udało mi się to rozwiązać bez formatu, ale straciłem na to więcej czasu niż na format + install.... |
A to powiedz jak? Bo ja już nie chce formatki, bo mam all zainstalowane poza... AV... :(
|
Ręczne czyszczenie rejestru, HijackThis, Spyware remover, Spy Bot S&D, AD Aware, CWShredder, avast4, ale takie kombinacje sa bardziej czasochłonne od formata więc nie polecam.
|
Eee... to wszysto ?? :|
|
Zobacz pod tym adresem http://www.mks.com.pl/pobierz-narzedzia.html. Jeżeli masz Blastera, to odpal kompa w trybie awaryjnym, (po botowaniu wciśnij F8), i usuń robaka. Po usunięciu przeskanuj system dobrym skanerem AV.
|
eee... miałem WORM.BEAGLE (skanowałem ... w normalnym trybie, usunął mi robaka).. i na dal to samo...
|
Z tego co pamiętam to w normalnym trybie blastera nie usuniesz. Musisz odpalić pod F8. To Blaster powodował zamykanie systemu.
PS Podaj komunikat jaki ci wyświetla przed zamknieciem systemu |
Eee, ale mi systemu nie zamyka, tylko programy... Aż taki LAME nie jestem, zawsze sobie z tym radziełm, tylko latek nie moge zainstalować, bo je rozpakowywje i na pierwszym okienku sie samo zamyka... tak samo msconfig...i ten co sie ctr+alt+delete :D
|
re
Sprawdź, czy wszelkie próby usunięcia tego worma wykonywałeś BEZ podłącznia do neta, bo jakoś mi sie zdaje, że tak sie to robilo. Pzdrv. Sztanc
|
w trybie awaryjnym wywal zassaj stingera on ci wywali ale w trybie awaryjnym masz pewność że wywalisz dno
|
Cytat:
|
Poszukaj stingera w newsach na www.strefasoftu.net
|
Cytat:
|
Eee..... już ok, skanowałem system MKS'em online
Walony HKCMD :( |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:14. |