Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   LiteOn SOHW-832S (https://forum.cdrinfo.pl/f15/liteon-sohw-832s-42229/)

marjas 04.11.2004 23:12

LiteOn SOHW-832S

Witam
Od miesiąca posiadam nagrywarke LiteOn SOHW-832S pali wszystkie płytki oprócz płyt dvd-r.Po włożeniu takiej płyty poprostu jej nie widzi.Mam wgrany najnowszy bios i wciąż to samo.Może ktoś miał podobny problem,czekam na odpowiedź. :idea:

Turboni 04.11.2004 23:19

jak jej nie widzi to serwis
mam taki sam model i widzi je bez problemu :)

wiatrak 04.11.2004 23:39

Witam mam problem ktory dopiero zauwazylem - znaczy sohw zbiosowany na 832 nie widzi zadnych plyt dvd czy to nagranych czy czystych - wczesniej ni ewiem czy widzial bo odrazu go zbiosowalem ... i tu pytanie czy moglo sie cos skiepscic przy biosowaniu ? czy to wina czegos w windows czy wada fabryczna nagrywarki ? cdr/cdrw widzi iczyta i nagrywa ...

VIZZARD 05.11.2004 00:11

Cytat:

Napisany przez wiatrak
Witam mam problem ktory dopiero zauwazylem - znaczy sohw zbiosowany na 832 nie widzi zadnych plyt dvd czy to nagranych czy czystych - wczesniej ni ewiem czy widzial bo odrazu go zbiosowalem ... i tu pytanie czy moglo sie cos skiepscic przy biosowaniu ? czy to wina czegos w windows czy wada fabryczna nagrywarki ? cdr/cdrw widzi iczyta i nagrywa ...

Spróbuj wgrać jeszcze raz :taktak:

Najlepiej bios VS0B lub VS08

Bo jeżeli coś miało pójść - to na pewno nie soft :nie:

:mruga:

VIZZARD 05.11.2004 00:12

Cytat:

Napisany przez marjas
Witam
Od miesiąca posiadam nagrywarke LiteOn SOHW-832S pali wszystkie płytki oprócz płyt dvd-r.Po włożeniu takiej płyty poprostu jej nie widzi.Mam wgrany najnowszy bios i wciąż to samo.Może ktoś miał podobny problem,czekam na odpowiedź. :idea:

A co za minusy do niej pchasz? :>

wiatrak 05.11.2004 01:05

i minusy i plusy te co byly orginalnie w pudelku i nawet tloka z filmem z gazety łowca jeleni z gali i nie czyta go !!!
cd nagrywa i czyta bez problemu i wrocilem do orginalnego biosu us0n taki byl i nawet zbiosowalem firmowym patcherem ze strony litka na us0q i nic to samo nie widzi zadnych nosnikow typu dvd !!!

VIZZARD 05.11.2004 01:25

Cytat:

Napisany przez wiatrak
i minusy i plusy te co byly orginalnie w pudelku i nawet tloka z filmem z gazety łowca jeleni z gali i nie czyta go !!!
cd nagrywa i czyta bez problemu i wrocilem do orginalnego biosu us0n taki byl i nawet zbiosowalem firmowym patcherem ze strony litka na us0q i nic to samo nie widzi zadnych nosnikow typu dvd !!!

To się nie zastanawiaj :nie:

1. 832 Reklamacja

2. Tęsknota i Dywagacja

3. 1633/1653 Reaktywacja

:mruga:

wiatrak 05.11.2004 01:34

gwoli scislosci to bylo 812s i jest nadal ale nei ma to w takim wypadku raczej znaczenia jako ze na orginalnych biosach to sam ... zapomnieli zamontowac glowice dvd hehe

VIZZARD 05.11.2004 12:37

Cytat:

Napisany przez wiatrak
gwoli scislosci to bylo 812s i jest nadal ale nei ma to w takim wypadku raczej znaczenia jako ze na orginalnych biosach to sam ... zapomnieli zamontowac glowice dvd hehe

No to jak to 812

To tym bardziej już chyba pora na nowy model :>

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:02.