![]() |
Co lepsze? Combo(wszystko w jendym), czy czytnik/nagrywarka CD + nagrywarka DVD
Chcę kupić nowy komputer i nie wiem na jaką opcję zdecydować się:
- 1 urządzenie: combo (CD-R/CD-RW/DVD-R/DVD-RW) - 2 urządzenia: CD-R/CD-RW oraz DVD-R/DVD-RW. Co o tym myślicie? Z góry dziękuję za odpowiedzi. |
nagrywarka dvd+czytnik dvd
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
ja preferuje DVD-+RW i DVD-ROM wtedy nagrywarke masz tyko do zapisu bo w odczycie wyręcza ją DVD-ROM... (czyta też zwykłe płyty CD) |
A. Jezeli kupujesz nagrywarke DVD - po co ci jeszcze cos dodatkowego?
B. Jestem zwolennikiem osobnych napedow, ale w ukladzie: czytnik DVD+nagrywarka CDRW. W innym przypadku nie ma to sensu. C. Sam uzywam DVD-RW (dual layer)+nagrywarka CDRW. Poprzednio DVD+nagrywarka CDRW. |
Cytat:
jak chcesz zaoszczedzic :kasa: to tylko nagrywarke dvd czy ma sensu w dzisiejszych czasach ładować się w cokolwiek co słuzy only cd-ką :nie: dlatego w 1 poscie pisałem :czytaj: co jest imho naj sam zreszta mam taki tandem :spoko: |
Wszystkie napędy (nagrywarki) mają 2 lata gwarancji ( więc niema co martwić się o wytrzymałość). Wystarczy Ci sama nagrywara DVD i tak nie będziesz kopiował DVD w locie. Myślę że kupowanie dwóch napędów straciło sens (ekonomiczny i praktyczny) gdy spadły ceny Combo(CD-RW + DVD) a w epoce nagrywarek DVD to już naprawdę absurd i marnowanie kasy.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
zestaw I:
nagrywarka DVD + DVD rom zestaw II: nagrywarka DVD + nagrywarka CDRW ... nagrywarki CDRW są w podobnej cenie jak DVD rom Przy zestawie nr I nagrywarka dvd jest wyręczana z czytania płyt DVD bo czyta je dvdrom, a przy zestawie II nagrywarka cdrw nagrywa i czyta wszystko inne niz dvd. Twój wybór |
Myślę, że na obecne czasy zestaw drugi będzie lepszy. Wykorzystanie DVD nie jest jeszcze tak duże, więc płyty DVD można odczytywać sobie w DVD-RW.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:02. |