Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Lite-on DVD nagrywarka (https://forum.cdrinfo.pl/f15/lite-dvd-nagrywarka-42242/)

dziwak42 05.11.2004 11:11

Lite-on DVD nagrywarka

Witam,
Mam dwa napędy LiteOn SOHW-1633S(master) i LG RW (secondary) na jednej tasiemce. Obie nagrywarki nie radz± sobie z plytami wiekszymi od 700 MB mimo ustawien do Nero wzietych z tego serwisu. Postanowiłem wgrać nowy bios do LG. Po wgraniu program zrestartowal XP, ale ten nie odpalil sie prawidlowo, zacz±l wykonywać operacje takie jak przy nagłym wylaczeniu. I od tej pory znikl mi nie wiem dlaczego Lite-on??? nie ma go w biosie ani w systemie. Czy mozliwe jest ze Lite-on zassal niechcacy rowniez bios od LG?? Jak mam go uratowc?
Nadmienie ze LG pracuje poprawnie - co prawda nie chce dalej ngrywac plytek 800MB - w innym komputerze robil to z powodzeniem pod Nero 6.

Remix 05.11.2004 12:35

Witam!

Tak to jest jak ktos zabiera sie za cos, na czym sie kompletnie nie zna bez wczesniejszego zgromadzenia odpoiwedniej wiedzy!

Przy flashowaniu biosu napedu optycznego powinien on byc podlaczony SAM NA TASMIE i jako MASTER

Zeby uratowac Litka potrzebujesz biosu + MtkFlash

ps. glupota nie boli, co najwyzej kosztuje.

VIZZARD 05.11.2004 14:17

Cytat:

Napisany przez dziwak42
Witam,
Mam dwa napędy LiteOn SOHW-1633S(master) i LG RW (secondary) na jednej tasiemce. Obie nagrywarki nie radz± sobie z plytami wiekszymi od 700 MB mimo ustawien do Nero wzietych z tego serwisu. Postanowiłem wgrać nowy bios do LG. Po wgraniu program zrestartowal XP, ale ten nie odpalil sie prawidlowo, zacz±l wykonywać operacje takie jak przy nagłym wylaczeniu. I od tej pory znikl mi nie wiem dlaczego Lite-on??? nie ma go w biosie ani w systemie. Czy mozliwe jest ze Lite-on zassal niechcacy rowniez bios od LG?? Jak mam go uratowc?
Nadmienie ze LG pracuje poprawnie - co prawda nie chce dalej ngrywac plytek 800MB - w innym komputerze robil to z powodzeniem pod Nero 6.

W pełni popieram Remixa :taktak:

Ale trzeba sobie pomagać

Więc zobacz TU :czytaj:

UPDATE: Zreszt± to chyba nie ten dział forum :nie:

sight 06.11.2004 06:46

Cytat:

Napisany przez Remix
Witam!

Tak to jest jak ktos zabiera sie za cos, na czym sie kompletnie nie zna bez wczesniejszego zgromadzenia odpoiwedniej wiedzy!

Przy flashowaniu biosu napedu optycznego powinien on byc podlaczony SAM NA TASMIE i jako MASTER

Zeby uratowac Litka potrzebujesz biosu + MtkFlash

ps. glupota nie boli, co najwyzej kosztuje.

też prawda

AudioManiak 07.11.2004 22:08

Ja tez mam wypalare DVD Lite-ON i mnie sie podoba :)
LDW-851S <<--- mam takie cacko i jest miodzio

Remix 07.11.2004 22:33

Witam!

AudioManiak a jaki to ma zwiazek z tematem?

Masz i co z tego? chciales sie nam pochwalic?

AudioManiak 08.11.2004 14:45

Poprostu chcialem napisac ze moj LiteON jest OK
Zapomnialem dodac ze tak samo jak kolega ktory pisal ten temat mialem podlaczone 2 napedy w tym tego samego LiteON nie wypalare DVD ale zwykle i TEAC i wszystko chodzilo. Jezeli nie potrzebnie sie odzywam to przepraszam

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:05.