![]() |
zrobienie iso dvd z iso cd
Witam
Mam pytanie: ogólnie uzywamy różnych obrazów płyt, np jakis program zajmuje 4 obrazy (płyty) ale czy w dobie dvd nie da sie przerobić tych 4 obrazów cd na 1 dvd i póżniej to spokojnie wypalić na 1 dvd i miec spokój?(zamiast bawic sie w płytoteka z 4 cd) Jeśli ktos cos wie (jak jaki program ) poprosze o info Pozdrawiam |
Witam!
Nie widze najmniejszego problemu... sa przynajmniej dwa sposoby: 1. Edytowac obrazy w UltraISO lub WinISO (lub kazdym innym programem tego typu) i wyciagnac z nich wszystkie pliki do jednego katalogu - po czym wypalic na DVD 2. Edytowac obraz w UltraISO lub WinISO (lub kazdym innym programem tego typu) i wyciagnac z nich wszystkie pliki do jednego katalogu, zrobic z tego ISO - po czym wypalic na DVD - ta opcja jest bezsensowna (moim zdaniem) ps. problem pojawia sie, gdy mamy doczynienia z zabezpieczonymi obrazami plyt (w przypadku gier nie ma problemu, gdyz mozemy sobie sciagnac "slodzik" z netu i wrzucic do obrazu, ale z niektorymi plytami moze byc problem) |
własnie zrobiłem próbe
zgrałem wnetrzności dwóch obrazów i podjarany zacząłem zrzucać to do nero i co sie okazało oba obrazy miały katalog setup ..... no i dupa....wiec mam ponowna prosbę jak to zrobic ..... |
Moze byc ten sam katalog, pliki tez mogha sie pwotarzac, ale tylko pod warunkiem, ze sa tej samej wielkosci. W przeciwnym razie - dupa blada, z przeproszeniem...
|
Witam!
Nadpisz katalog.. uzupelni pliki wewnatrz. |
Witam
nadpisałem katalog uzupełniłem pliki, wypaliłem....czekam .... doszło do połowy...insert cd 2 .... no i po wypalaniu....(moze musze przekonfigurowac jakis plik, w którym jest napisane ze są 2 cedeki... bo ten plik którego on zadał niby z cd 2 był elegancko na płycie w tym samym katalogu)...wiec remix pomóz jeszcze pozdrawiam |
Temat był na forum tutaj , tutaj i podobno gdzieś jeszcze. Z tych postów wynika, że trzeba trochę pokombinować z plikiem instalatora (sam nigdy tego nie robiłem).
Najprostrze co mi sie nasuwa to nagranie czterech obrazów iso na jedną płytkę dvd wraz z DaemonTools. Pozwala to zainstalować grę i grać praktycznie wszędzie. |
tomassino : przeslij mi pliki *.MSI oraz *.INS wraz z komentarzem jakie etykiety maja obie plyty - postaram sie pomoc!
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:25. |