Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole (https://forum.cdrinfo.pl/f104/)
-   -   Na jakich nośnikach palić? [PS2, XBox itd... ] (https://forum.cdrinfo.pl/f104/jakich-nosnikach-palic-ps2-xbox-itd-42260/)

Desden 07.03.2006 01:11

A propo tych lokalnych gusłów:D

Nieraz słysze ze X lepsze od Y,a tak naprawde robi sie to takie nudne jak flaki z olejem.Ciagle offtop.Jedyne panaceum: kupujcie dobre sprawdzone srodki,jak czegos nie ma,to idzie sie do innego sklepu bo i tak warto ||:D

Berion 07.03.2006 00:36

Stereotypów powiadasz... jutro zamieszczę Ci test tego wynalazku z mojego pionka :)

VIZZARD 06.03.2006 23:00

Ilość załączników: 1
Czasami nie jest dobrze za wszelką cenę trzymać się stereotypów :nie:

CMC Magnetics już dawno się wyrobiło i robi naprawdę dobre CDki i DVDki

Podaję przykład:

TDK Colour DVD+R x8 burn x8 be1640BEGB

Ale to stary zależały wypust, obecnie bardzo trudno jest trafić na porządne TDKi

Chyba, że ktoś się trochę zna albo lubi loterię :mruga:

baz1985 06.03.2006 22:29

Cytat:

Napisany przez Berion
A ja ich nie polecam i polecać nie będę :(

Kupiłem od kumpla jednego "na próbę" - doznałem szoku :wow: -> CMC Magnetics!!!

Kazdy wedlug uznania. nic na sile ;)

Berion 06.03.2006 21:52

A ja ich nie polecam i polecać nie będę :(

Kupiłem od kumpla jednego "na próbę" - doznałem szoku :wow: -> CMC Magnetics!!!

baz1985 06.03.2006 21:37

Polecam Płytki TDK DVD-r data/video nagrywam na tym wszystkie gierki do konsoli na nagrywace dvd LG-4163B i naprawde wszystko chodz.a jezeli chodzi o cene- to wole troszke zaplacic wiecej niz nagrywc ponownie jak nie bedzie dzialalo. naprawde polecam te plytki

rdg 06.03.2006 19:01

Z mojego doswiadczenia: zalezy od danej sztuki konsoli. Wczesniej nagrywalem znajomemu plytki i jego konsolka lubila tylko -R (wiec poszedlem w strone Verbatim i TDK). Moja osobista preferuje +R zas Verbatimki -R jej zdecydowanie nie pasuja (zdazyla juz ubic jedna plytke - z powodu problemow zwiekszala czesto moc lasera i na spodzie plyty mam pieknie wypalone male koleczka). Wszystko w koncu rozbija sie o jakosc nagrania, dany model posiadanej ps2 i jakosci nosnika (wiec warto zrobic test jakosci wypalenia dla celow testowych). A co do nosnikow tanszych - czasami taka oszczednosc jest iluzoryczna (niszczenie lasera), ale ps2 dla mnie to najwieksza zagadka jesli chodzi o laser - tu nawet kiepski nosnik moze byc lepszy niz markowy. Wiec kazdemu polecam wylozenie tych 10zl i przetestowanie jednej gry (w ktora systematycznie gramy) na roznych nosnikach (po kilkunastu godzinach z nia spedzonych bankowo zauwazymy roznice). To moje 3 grosze

VIZZARD 02.03.2006 14:42

Cytat:

Napisany przez Berion
@VIZZARD
Zaraz, zaraz... to już Ricoh nie "robi" dla TDK? ???

To chyba było wtedy gdy szczytem marzeń były nagrywarki dwuformatowe :hmm:

:mruga:

Berion 02.03.2006 13:02

@VIZZARD
Zaraz, zaraz... to już Ricoh nie "robi" dla TDK? ???

Cytat:

[...] A efekty - na podobno czułym na jakość nagrywania sprzęcie jakim są konsole - będą dość mierne :rozwal: [...]
Szczególnie PS2 :D ta konsola daje lepsze efekty niż KProbe ;)

Desden 02.03.2006 12:17

Moze dlatego ze litki nie przystosowano pod ten rynek :D
Co do nosników to bywa to tak, jak z dobrym piwem! Po jakims czasie cos spiepszą i smakuje jak szczyny XD

VIZZARD 02.03.2006 11:10

Cytat:

Napisany przez Berion
@VIZZARD

Wow, witam czarodzieju. Zaglądasz do konsol? Czasem odnoszę wrażenie, że tylko pięć osób z forum regularnie nas odwiedza...

Ja wiem...? Jakaś straszna herezja to nie jest. Zależy kto co i na czym wypala. Generalnie Verby/TDK zawsze są połykane z miłą chęcią przez PS2 czy Xa. Z tego co wiem to tylko z Liteonami są cyrki na "-".

Witam!

Czasami dobrze wiedzieć co dzieje się w stepie szerokim... :mruga:

Herezje dotyczą płyt TDK odnośnie których już dawno nadszedł najwyższy czas :czas:

Weryfikacji ich niegdysiejszej markowości

Faktycznie, onegdaj problemy były na Litkach, mój zresztą zawsze miał do nich awersję :wsciekly:

Teraz jednak dzieje się tak zarówno przy DVD+R i DVD-R i to już nie tylko na Litkach :nie:

TDK powierza produkcję swoich płytek bele komu

A efekty są takie, że nagrywary z czołówki światowego recordingu dają takie efekty nagrywania, że pożal się Boże :smutny:

Wystarczy sprawdzić opinie o tych płytach wśród testerów płytek :mruga:

Oraz biegłych wtajemniczonych w arkana wiedzy nagrywarczej :taktak:

Jeżeli więc płyta jest złej jakości, podobnież też zostanie nagrana

A efekty - na podobno czułym na jakość nagrywania sprzęcie jakim są konsole - będą dość mierne :rozwal:

:czar:

Berion 02.03.2006 00:25

@VIZZARD
Wow, witam czarodzieju. Zaglądasz do konsol? :D Czasem odnoszę wrażenie, że tylko pięć osób z forum regularnie nas odwiedza...

Ja wiem...? Jakaś straszna herezja to nie jest. Zależy kto co i na czym wypala. :taktak: Generalnie Verby/TDK zawsze są połykane z miłą chęcią przez PS2 czy Xa. Z tego co wiem to tylko z Liteonami są cyrki na "-".

VIZZARD 02.03.2006 00:21

Cytat:

Napisany przez Kabosh
no ja nie wiem mi wszystko działa na dobrze na płytach marki Verbatim (polecam -) i TDK (tez -) one sa jedne z lepszych i nie sa az takie drogie w zasadzie nigdy nie miałem z nimi problemów pozdrawiam...

No cóż!

Nie wiem co napisać... :nieee:

Chociaż wiem! :idea:

Nie dosyć że archeologia :szczerb:

To jeszcze do tego herezja :ognicho: :rozga:

:blee:

Kabosh 01.03.2006 22:42

no ja nie wiem mi wszystko działa na dobrze na płytach marki Verbatim (polecam -) i TDK (tez -) one sa jedne z lepszych i nie sa az takie drogie w zasadzie nigdy nie miałem z nimi problemów pozdrawiam...

Morris 06.11.2004 16:50

Cytat:

Napisany przez Turboni
bo 1633 najnizsza mozliwa predkosc palenia ma x4

No właśnie - zmieniałem strategię palenia w BIOSie Memorexa f-16 omnipatcherem i nic nie pomogło - dalej minimum to 4x ???

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:28.