Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DivX, Xvid, Matroska i inne (https://forum.cdrinfo.pl/f16/)
-   -   Format RMVB - co sadzicie (https://forum.cdrinfo.pl/f16/format-rmvb-co-sadzicie-42281/)

Ufil123 23.12.2004 01:08

@JohnDoe

THX - potestuje :-)

JohnDoe 23.12.2004 01:05

@Ufil123

Ups sorki, że wcześniej nie odpowiedziałem (musiałem mieć zaćmienie albo cóś). Kompresuję programikiem Easy RealMedia Producer. Przy czym jakość może być różna :D czasem będziesz miał plik nie do odróżnienia z orginałem w avi, a czasem jakość będzie gorsza (nie wiem od czego to zależy), bynajmniej tak jest w moim przypadku. Mi aż tak na jakości seriali nie zależy więc dla mnie jest ok. Podejżewam, ze jest to wynikiem kompresji z avi, gdyby to była kompresja z dvd jakość by była zawsze super (tak mi się wydaje).

Program znajdziesz na http://redcheek.net/erm/ (officjalna strona). To by było na tyle :D

Pozdrawiam.

Ufil123 23.12.2004 00:24

@JohnDoe

zadam jeszcze raz te same pytanko ;-)

czym kompresujesz z avi -> rmvb ??poniważ mój znajomy ma troche seriali i tez chce je pomieśćić na jednej plytce DVD :-)

Adept 22.12.2004 22:35

W jakim programie free mozna podzielic plik.rmvb.Film ma 870 MB
Pozdrawiam

JohnDoe 11.11.2004 15:28

@Ufil123
Jakość nie jest zła. Mi się podoba... ale znając niektórych to pewnie powiedzą, że kaszana i takie tam. Ja dużej zmiany jakości nie widzię (prawdę mówiąc nie widzę prawie wcale).

@Pagerus
Nie wiem kto Ci powiedział, że ja go ściągałem :D Ja wolę nie mieć za dużo płytek bo potem nie wiem gdzie je mam pomieścić :D No i fajnie mieć jeden sezon na jednym nośniku (to jest moje zdanie).

Pozdrawiam :)

alien666 10.11.2004 14:53

z tym formatem jest niezły czad i nie jest zły ,wymaga tylko dopracowania...przypomnijcie sobie pierwszego divxa...:(,taka ciekawostka rozszerzenie pliku rmvb można zmienić na avi i......bez problemu chodzi na wszystkim bo słyszałem ,że występuja czasem jakieś problemy z odtwarzaniem...:)

tengu 10.11.2004 14:34

Cytat:

Napisany przez smolik
pewnie mają ognisty kolor czcionki :haha:

Nie Nierówne, opalone i zwęglone brzegi fonta ^_^ :D :D :D

fruu 10.11.2004 11:00

Miejsce w szafie

Cytat:

Napisany przez Pagerus
Jeśli bym już ściągnął odcinek serialu w lepszej jakości to wydałbym już te parę groszy na większą ilość dvd - bo jaki sens ma ściąganie dużego pliku a potem go zmniejszanie... tylko po to aby się zmieściło na 1 dvd??? to chyba wersja dla ludzi, którzy nie mają miejsca w szafie :P

Tak się składa, że mi brakuje już miejsca na płyty CD więc dobrze by było mieć nagrane coś na 1 CD w dobrej jakości ;-) choć zawsze przedkładam jakość nad powierzchnię, po której sie poruszam :)

pozdrawiam
fruu fruu

Pagerus 10.11.2004 08:57

Cytat:

Napisany przez JohnDoe
Mi się ten format podoba, jak narazie używam go tylko do kompresji seriali :D Fajna sprawa na jedym dvd mieści mi się wtedy cały jeden sezon np Farscape :D

Jeśli bym już ściągnął odcinek serialu w lepszej jakości to wydałbym już te parę groszy na większą ilość dvd - bo jaki sens ma ściąganie dużego pliku a potem go zmniejszanie... tylko po to aby się zmieściło na 1 dvd??? to chyba wersja dla ludzi, którzy nie mają miejsca w szafie :P

Ufil123 10.11.2004 00:26

Cytat:

Napisany przez JohnDoe
Mi się ten format podoba, jak narazie używam go tylko do kompresji seriali :D Fajna sprawa na jedym dvd mieści mi się wtedy cały jeden sezon np Farscape :D

a czym kompresujesz z avi -> rmvb - i jaka wychodzi z tego jakość???

pozdro

JohnDoe 09.11.2004 22:26

smolik 09.11.2004 21:33

Cytat:

Napisany przez Pagerus
Swoją drogą ciekawe jak wyglądają napisy przerobione palnikiem :haha:

pewnie mają ognisty kolor czcionki :haha:

Pagerus 09.11.2004 09:14

Cytat:

Napisany przez tengu
Nie Dub Eng - i napiy które znalazłem musiałem obcęgami i palnikiem przerabiać :)

Swoją drogą ciekawe jak wyglądają napisy przerobione palnikiem :haha:

tengu 08.11.2004 12:42

Cytat:

Napisany przez tengu

a tego gerfilda masz w DUB PL ??

Nie Dub Eng - i napiy które znalazłem musiałem obcęgami i palnikiem przerabiać :)

Pagerus 08.11.2004 09:10

Cytat:

Napisany przez Morris
A moja 15 nie dość że jest wypukła, to jeszcze kolor biały jest różowy i to na maxymalnym podkręceniu jasności i kontrastu. Oczy wyłażą.... :wow:

No moja wspaniała piętnastka już kiedyś się zjarała (siedzę sobie przy kompie - a tu nagle z lewej strony taki falujący czarny pasek wyjeżdża a z tyłu dym :P) - ale udało mi się ją naprawić i całkiem dobrze nadal mi służy... nie zależy mi specjalnie na szybkiej wymianie monitora, bo większy zajmowałby za dużo miejsca na biurku - a na LCD mi szkoda pieniędzy...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:51.