![]() |
@JohnDoe
THX - potestuje :-) |
@Ufil123
Ups sorki, że wcześniej nie odpowiedziałem (musiałem mieć zaćmienie albo cóś). Kompresuję programikiem Easy RealMedia Producer. Przy czym jakość może być różna :D czasem będziesz miał plik nie do odróżnienia z orginałem w avi, a czasem jakość będzie gorsza (nie wiem od czego to zależy), bynajmniej tak jest w moim przypadku. Mi aż tak na jakości seriali nie zależy więc dla mnie jest ok. Podejżewam, ze jest to wynikiem kompresji z avi, gdyby to była kompresja z dvd jakość by była zawsze super (tak mi się wydaje). Program znajdziesz na http://redcheek.net/erm/ (officjalna strona). To by było na tyle :D Pozdrawiam. |
@JohnDoe
zadam jeszcze raz te same pytanko ;-) czym kompresujesz z avi -> rmvb ??poniważ mój znajomy ma troche seriali i tez chce je pomieśćić na jednej plytce DVD :-) |
W jakim programie free mozna podzielic plik.rmvb.Film ma 870 MB
Pozdrawiam |
@Ufil123
Jakość nie jest zła. Mi się podoba... ale znając niektórych to pewnie powiedzą, że kaszana i takie tam. Ja dużej zmiany jakości nie widzię (prawdę mówiąc nie widzę prawie wcale). @Pagerus Nie wiem kto Ci powiedział, że ja go ściągałem :D Ja wolę nie mieć za dużo płytek bo potem nie wiem gdzie je mam pomieścić :D No i fajnie mieć jeden sezon na jednym nośniku (to jest moje zdanie). Pozdrawiam :) |
z tym formatem jest niezły czad i nie jest zły ,wymaga tylko dopracowania...przypomnijcie sobie pierwszego divxa...:(,taka ciekawostka rozszerzenie pliku rmvb można zmienić na avi i......bez problemu chodzi na wszystkim bo słyszałem ,że występuja czasem jakieś problemy z odtwarzaniem...:)
|
Cytat:
|
Miejsce w szafie
Cytat:
pozdrawiam fruu fruu |
Cytat:
|
Cytat:
pozdro |
Mi się ten format podoba, jak narazie używam go tylko do kompresji seriali :D Fajna sprawa na jedym dvd mieści mi się wtedy cały jeden sezon np Farscape :D
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:51. |