![]() |
Hmm. Problem ciekawy.... Obstawiałbym złe trzymanie mocy przez zasilacz ale to tylko sugestia albo DMA (ten bufor). Albo zły egzemplarz. Ja się jeszcze z czym¶ takim nie spotkałem (konfiguracja identyko [tylko WIN 2000 SP4] i Nero 6.3.1.20] (reszta sprzętu w profilu)
|
Problem z nagrywark±
Witam!
Zdaję sobie sprawę, że już nie raz nie dwa poruszany był ten temat na forum, ale my¶lę, ze każdy "przypadek" może okazać się inny więc zwracam sie z uprzejm± pro¶b± do Forumowiczów o pomoc. Mianowicie, zakupiłem nagrywarkę LiteOna (w tym miejscu powinien być model, ale z poprzednim sprzętem tej samej firmy pożyczonym od kumpla był ten sam problem), podłaczyłem j± poprawnie (w kompie mam tylko nagrywarkę i Hdd, dysk wisi na Piramy Master, a nagrywarka na Secondary Master). Sterowniki ASPI działaj± poprawnie (sprawdzałem w Nero InfoTool), na kompie mam zainstalowanego Windowsa XP+SP2. Gdy chce zacz±ć nagrywać płytkę dvd (z czymkolwiek chociażby z niewielk± ilo¶ci± danych), robię to w programie Nero 63115, przy samym starcie - przy zapełnianiu bufora nic się nie dzieję, a następnie trzeba resetować kompa. Z płytkami cd tez jest mały problem, owszem nagrywa je, ale poziom bufora jest niestabilny i podczas nagrywania strasznie spowalniana jest praca systemu, o czym jak posiadałem zwykł± nagrywarkę cdrw nie było mowy. Proszę o pomoc i sugestje co mam robić, z góry dzięki pozdrawiam! |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:30. |