![]() |
Karta muzyczna-pomoc w ewentualnym wyborze :)
Nosze się z zamiarem kupna karty dźwiękowej. Fundusze oczywiście ograniczone, a mianowiecie 100zł do maks ale tak na prawde maks, którego nie chce wykorzystać to 150 zł :>
U mnie w mieścinie jest karta soundblaster audigy 1 LS w cenie 104 zł (OEM) I teraz pytanie: -czym róznie się ten model od wersji ES -lepszym wyborem będzie sb live? -a może wziąść poczciwego minta 6 kanałów za 33zł :) -a i czym rózni się od sb audugy "player" I ostatnie pytanko: czy będzie ją można przerobić na audigy 2? Głośniki jak na razie (mam nadzieje,że już niedługo-jakieś stereo media techa) PS Nie gwarantuje zakupu :ASD ale prosze o wypowiedzi się na temat tych kart oraz czy jest gdzieś w sieci test kart dźwiękowych? Szukałem ale nic nie znalazłem :/ A na tweaku coś znależć to sie załamać można :C |
prędziej bierz to > http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=825 - wersja bulk
|
SB Live 5.1 to bardzo dobra karta
|
kurde... nigdzie nie mogę znaleźć w jakiej wersji ta karta ma EAX ???
ktoś wie? |
Cytat:
mam wersje 4.1 i 5.1 tej karty i obie mają EAX :) |
to że ma to wiem, ja o wersje pytałem ;)
ale tak sobie na logike biorę kilka faktów, no i wychodzi że ma EAX3 :) |
A to bulk to chyba to samo co oem? Bo ona jest chyba tylko w foli a nie w pudełku.
Interesował by mnie bardziej audigy bo jest chyba nowsza i więcej rzeczy obsługuje. Ale główne pytanie tego topicu to czym rózni się wersja Audigy ES od LS??? W tym sklepie co byłem (chyba najtańszy w mieście) już nie maja live :/ Pozostało tylko augigy LS za 100 zeta. |
Tu masz dane na temat tej wersji LS:
http://pl.europe.creative.com/produc...5&product=9231 Na stronie Creative nie ma wersji ES :nie: |
|
|
Cytat:
|
Cytat:
Tylko jeszcze ostatnie pytanie :P Czy audigy Ls będzie lepsza od każdego live? To znaczy takiego w cenie 150zł i takiego który jest jeszcze dostępny :) |
Cytat:
Tak mi się zdaje ;) |
Założyłem jeszcze topic na tweaku i piszą że wersja LS ma softwarowy EAX, a to chyba niedobrze :/
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:48. |