![]() |
Wiem że macie tego dość :) Wybór kompa
Planuje prawie całkowitą modernizacje kompa. Fundusze to ok 5200zł. Ja wybrałem wstepnie taką konfigurację:
Płyta główna: Microstar K7N2 Delta-2 Platinum (MS-6570E-010) nForce Ultra400 - 464 PLN Procesor: AMD Athlon XP 3000+ BOX Barton - 729 PLN Dysk twardy: Seagate 120 GB Barracuda 7200.7 ST3120026AS 8MB Serial ATA - 399 PLN Karta graficzna: Radeon X800 XT Platinum Sapphire 256 MB DVI + VIVO BOX - 2299 PLN Pamięć RAM: DDR 2x 512MB Dual PC-400 TwinMos CL 2.5 - 773 PLN Zasilacz: Chieftec HPC-420-302-DF 420W - 269 PLN Kabelek: Kabel zasilający do dysków Serial ATA (przejściówka z 4 na 15 pin) - 10 PLN Razem: 4943 PLN Ceny z komputronik.pl Obudowe, monitor, napedy mam. |
Ogolnie to jest :spoko:
Tylko grafikę kupiłbym tą: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=12787 lub tą: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=14152 ze względu na obsługę DirectX 9.0c :taktak: Nie wiem czy widziałeś screeny z Unreala III, który będzie wykorzystywał już 9.0c to nawet samo światło dzięki temu wygląda bardzo realizstycznie :D P.S. Chociaż ta ATI jest jest super :taktak: |
X800 ta ktora wybrałm tez obsluguje DirectX 9.0
|
Cytat:
Widziałeś film prezentujący efekty 9.0c w Unrealu III? :D Jak nie to obejrzyj :taktak: ATI ma tylko wyżej taktowany rdzeń bo 500Mhz zamiast 350Mhz (da się podkręcić) :D Tu jest całe info o GeForce 6: http://www.benchmark.pl/artykuly/rec.../strona-1.html |
pomysle na tym GeForce'm. Jeszcze jakieś zastrzeżenia?
|
ja bym barl dysk maxtor i zostal bym przy radeonie !!!mialem segeta baracude i na dluzsza mete stal sie glosny !!maxtor smigal bez problemu!!
|
własnie z dyskiem miałem najwiekszy problem, Na poczatku chciałem WD Caviar a potem Y@nkee doradził mi Seagate Barracuda
|
Dysk wybrales bdb - mam 80 SATA i chodzi dobrze, moze troche go slychac ale ma bdb transfer. 700mb z partycji na partycje w niecale 50s, zasilka to samo. Płyta główna - moze Abita Nf7, albo Asusa a7n8x Deluxe?Akurat ta MSI jest tez bdb, ale moje propozycje chyba wymiataja w o/c.
Grafika?Masz kupie sianka. Radeona na pewno bym wzial. Ogolnie to widze uzbierales pelno sianka...a moze np. troche zaoszczedzic i (np. 2 dyski ,albo dvdrw, jaki masz monitorek? Moze LCD?) kupic 2500+ Mobile i go podkrecic? |
bede mial dwa dyski 80 (ta co teraz) i ta nowa 120, monitora nie chce zmieniac bo mam moze nie najlepszego ale dla mnie jest cool LG F700B CRT, DVDRW tez nie chce kupywac... jakos mnie do tego nie ciągnie.
|
Ja bym Ci doradził to co Kasprzak. Lepiej kupić sobie 2500+ Mobile + dobre chłodzenie i podkręcić na 3200+:D Zaoszczędzisz trochę kasy na tym.
|
Mógłbym prosic o jakiś link do opisu tego 2500 Mobile?
|
Cytat:
|
Sprzetu nie kupuje na allegro :)
|
|
link do Mobile
dyski ... najtaniej bedzie seagate 2x80 w raid0 a chlodzenie? Pentagram Freezone QC-80 Cu lub to Pentagram Freezone QVC-120 Cu |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:51. |