Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   DVDReBuilder (https://forum.cdrinfo.pl/f13/dvdrebuilder-42343/)

Caterpil 07.11.2004 11:34

DVDReBuilder

Zrobiłem sobie jeden film (caly proces kompresji) i jest OK.
Kiedy chciałem zrobić sobie następny to zaczeło wyskakiwać coś takiego dla programu CCE
Frame size 1576x56 is not suported. Suported frame is up to 720x576
Mniemam, że chodzi o rozmiar ramek jednak za diabła nie mogę zyczaić jak to pozmieniać i gdzie.
Pozdrawialski Caterpil

Czołgista 07.11.2004 22:20

Cytat:

Napisany przez Caterpil
Zrobiłem sobie jeden film (caly proces kompresji) i jest OK.
Kiedy chciałem zrobić sobie następny to zaczeło wyskakiwać coś takiego dla programu CCE
Frame size 1576x56 is not suported. Suported frame is up to 720x576
Mniemam, że chodzi o rozmiar ramek jednak za diabła nie mogę zyczaić jak to pozmieniać i gdzie.
Pozdrawialski Caterpil

To mi wygląda na CCE 2.50.
Proponuję spróbować CCE 2.67 i oczywiście sprawdzić ustawiena w RB.

KC42 08.11.2004 10:58

Cytat:

Napisany przez Czołgista
To mi wygląda na CCE 2.50.
Proponuję spróbować CCE 2.67 i oczywiście sprawdzić ustawiena w RB.

Mi to samo się robi przy Troji, nawet jak dałem tą wersję CCE co ty używasz, i wiedzę że coraz więcej osób ma z tym problem, jednak powracam do metody DVD2DVDr wczoraj zrobiłem Troje i super.

l@mer 08.11.2004 12:28

Miałem ten problem przy dvd2svcd - chodzi o wersję avisynth'a 8 ) . Prawda, że używacie wersji powyżej 2.5 ? Jak wrócicie do wersji 2.08 (najlepiej) to problemo zniknie . I proszę nie sugerować się moim nick'iem ;)

Czołgista 08.11.2004 23:50

Cytat:

Napisany przez l@mer
Miałem ten problem przy dvd2svcd - chodzi o wersję avisynth'a 8 ) . Prawda, że używacie wersji powyżej 2.5 ? Jak wrócicie do wersji 2.08 (najlepiej) to problemo zniknie . I proszę nie sugerować się moim nick'iem ;)

Co do Avisynth to może i prawda.

Ale umnie wygląda to tak :

Avisynth 2.5
EclCce 1.81
CCE 2.67.00.10
DVD-RB wszystkie od v0.50 do obecnej v0.64

Na tym zestawie , oczywiście wyłącznie w celach poznawczych przerobiłem około 30-40 filmów bez żadnych problemów.
(żeby było uczciwie to miałem 2 problemy Nr 1 czyli mój 1 post na forum, i Nr 2 czyli "drobne przycięcia" w filmie )

Niedawno widząc że niektórzy użytkownicy mają problemy z DVD RB zacząłem kombinować jak takie komunikaty błędów uzyskać. No i wzasadzie udało mi się uzyskać chyba wszystkie błędy lub problemy z RB jakie tu były zamieszczone , tylko jest jeden problem z powodu słabej pamięci podlewanej piwkiem wszystkie "wyniki badań" zapisywałem na kartce którą teraz za pierona nie mogę znaleźć tej kartki ! :\

Z tego co wydaje mi się że pamiętam to co Caterpil uzyskał miałem po zastosowaniu CCE 2.50 ale nie na każdym filmie .

Caterpil 09.11.2004 08:19

Witam
U mnie wystąpił ten błąd po zainstalowaniu DVD2DVD-r.
Po odinstalowaniu go i przeinstalowaniu AviSynth-a wsio w pariadkie.
Jest "Łokiej"
Dzięki za pomoce
Pozdrawialski
Caterpil

Caterpil 09.11.2004 08:29

Apropo DVD2DVD-R
Po zainstalowaniu tego zjawiska zacząłem ustawiać jednak za groma nie mogłem podać
ścieżki dostępu do CCEcl.exe
Wszystkie możliwe podawałem i za każdym razem wywalał, że to nie jest CCEEcl.exe.
Więc zostałem przy starym dobrym i sprawdzonym ReBuilderku
Pozdrawialski
Caterpil

KC42 09.11.2004 11:53

Cytat:

Napisany przez l@mer

Tak prawda takiej używam, Zaraz poszukam straszej wersji.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:44.