![]() |
Cytat:
Cytat:
(możesz co najwyżej zostawić tylko jedną ścieżkę audio i wtedy nie będzie kłopotu) |
Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=43035 |
ja znowu walne offtopa :P moze mie ktos oswiecic jak uzwyac metody Javora ?
|
Cytat:
Także u mnie DGDecode.dll nie sprawiał mi narazie żadnej niespodzianki, może faktycznie masz coś z CCE. Mój film ważył 6,11GB puściłem go na 10pass CCE SP 2.67.00.23, testy Czołgisty mnie o tym przekonały im wicej tym lepiej (zwłaszcza przy dużej wadze filmu) i zgadzam się z tym w 100%. Pozdrawiam. |
Panowie nie zakładam kolejnego postu bo chyba nie ma sensu A mam pewien problem: odrzuciłem niepotrzebne napisy i ścieżki dżwiękowe przy pomocy DVDFaba i drugi raz DVDShrink, w pierwszym jak i drugim przypadku podczas odtwarzenia filmu pierwszy i drugi Vob moje playery (AllPlayera i SubEdit-Player) odtwarzają z polską ścieżką dźwiękową natomiast 3 z angielską a 4 i 5 ponownie z polską. Nie mam pojęcia jaka może być tego przyczyna czy ktoś już miał podobne problemy???. PowerDVD odtwarza wszystko w jak najlepszym porządku ale mnie zależy aby któryś z w/w programów można było odtwarzać ten filmik z polską ścieszką (ustawiona jako domyślna)ponieważ robie to dla kolegi który puszcze filmiki z kompa i nie ma innej możliwości.
|
Dzisiaj puszcze kompa do roboty, zapodam DGDecode.dll i pobawie się matrycami i zobaczymy jaki wyjdzie końcowy wynik.
Mam jeszcze pytanko jakie ustawiacie mini i max bitrate. Pozdrawiam |
No sam niewiem co myśleć ?
U mnie DGDecode.dll przewala zawsze o 100MB i nie ma znaczenia jaka matryca i czy wogóle ingerowałem lub nie RB Opt. Chyba sprawdzę pomysł Skorpiona co do zmiany CCE. Choć problemu specjalnie nie ma bo na MPEG2Dec3.dll przy zmianach matryc + ustawienia RB Opt zostaje mi tylko kilkanaście MB niewykorzystanych. |
@skorpion2k2:
Stawiałbym raczej na matryce. To ona definiuje co znika z oryginalnego źródła (i w efekcie może dawać coś co się lepiej 'kompresuje') |
Cytat:
|
Cytat:
Mój zestaw RB z resztą, daje w 99% przypadków zawsze w wyniku o około 60 MB mniej. Z tego powodu zwiększam bitrate przy pomocy Rb-Opt. Zastanawiam się co może być przyczyną "przewalania" o 100 MB? Może zmiana matryc, lub wersja CCE? |
Wczoraj zakończyłem kompresje filmu z użyciem DGDecode.dll zmieniałem Bitrate w RB-Opt i końcowa wielkość wyszła książkowo 60MB za mało, następnym razem sprawdze poprzednika MPEG2Dec3.dll.
Pozdrawiam. |
Cytat:
U mnie "bez dotykania" przewala 100MB . :\ Ale fakt że MPEG2Dec3.dll chodzi stabilnie przy (jak na razie) różnych filmach + kręcenie RBopt i matryce. A np. Mpeg2Dec3Dg.dll niby podobnie ale przy niektórych filmach lubi przegiąć , oczywiście przy kręceniu w RBopt. |
dolas
1. Jeśli chodzi o CCE to proponuję użyć CCE SP 2.67.00.23 - zero problemów lub wersja Czołgisty 2. Decrypterem zgrywaj cały DVD 3. Wydziel sam film z audio i z napisami, które cię interesują przy pomocy Shrink v3.2 (authoring bez kompresji) 4. Zastosuj RB w wersji 0.64a lub wyższą wersję 5. RB wykonuje pliki o 60 MB mniejsze niż pojemność płyty. 6. Możesz to zmienić przy pomocy RB-Opt najlepiej v0.15 (po prepare) 7. Ustaw (tak jak radził ideJ) "DVD estimated size" na maksimum 4459 8. Jeśli ostatni Cell zajmuje same napisy końcowe to spokojnie możesz zwiększyć kompresję tej części i zyskasz mniejszą kompresję samego filmu. To są wielokrotnie sprawdzone metody i zawsze dają w wyniku to, czego oczekujemy. |
Na Yamaha 550 też wszystko OK. Robiłem RB 10pass właśnie ;)
|
Przycięcia to 'wada' fabryczna generowana przez starsze wersje DVD ReBuilder'a. Z tymi Philipsami to też tak różnie... Na moim (DVD 737) nie ma żadnych zacięć, na DVD 728 też nie.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:48. |