Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Outlook i odbieranie wiadomosci przy starcie (https://forum.cdrinfo.pl/f5/outlook-odbieranie-wiadomosci-przy-starcie-42388/)

yarosh 07.11.2004 22:02

Outlook i odbieranie wiadomosci przy starcie

Witam!
Moze orientuej sie ktos gdzie znajduje sie opcja w Outlooku (nie expressie) umozliwiajaca odbior wiadomosci automatycznie podczas wchodzenia do programu. Szukam juz 2 godzine i za chiny nie moge znalesc tego.

Za wszelka pomoc z gory dziekuje:)

epol 07.11.2004 22:04

Gdzies w Ustawieniach. Ja proponuje przesiasc sie na Mozille

maj3 07.11.2004 22:12

narzedzia
opcje
dostarczanie poczty

MacGyver 07.11.2004 22:14

Cytat:

Napisany przez epol
Gdzies w Ustawieniach. Ja proponuje przesiasc sie na Mozille

albo Operę, która podobnie jak Mozilla ma wbudowanego klienta poczty ... wszystko (www, poczta, kontakty) masz pod kontrola jednego programu...

yarosh 07.11.2004 22:19

Cytat:

Napisany przez maj3
narzedzia
opcje
dostarczanie poczty

nie mam nigdzie czegos takiego jak dostarczanie poczty:/ mam outlooka 2003

yarosh 07.11.2004 22:21

Cytat:

Napisany przez MacGyver
albo Operę, która podobnie jak Mozilla ma wbudowanego klienta poczty ... wszystko (www, poczta, kontakty) masz pod kontrola jednego programu...

wszystko slicznie, wszystko pieknie, tylko powiedz mi w jaki sposob zsynchronizowac operowy/mozillowy kalendarz (o ile takowy jest) z telefonem

Turboni 07.11.2004 22:24

apropo ooutlooka 2003 - narzedzia /opcje/ustawienia poczty/wysli i odbierz zaznaczasz zakladke wyslij i odbierz natychmiast po polaczeniu :)

yarosh 07.11.2004 22:40

Cytat:

Napisany przez Turboni
apropo ooutlooka 2003 - narzedzia /opcje/ustawienia poczty/wysli i odbierz zaznaczasz zakladke wyslij i odbierz natychmiast po polaczeniu :)

jak sie okazuje w ten sposob mozna tylko wyslac (a nie odebrac) dane przy starcie

tak czy siak dziekuje za pomoc:)

smolik 07.11.2004 23:11

Przesiądź się na The Bat gwarantuje Ci że nie pożałujesz.

yarosh 07.11.2004 23:58

nie chce sie przesiadac, bo tu mam wszystko w jedym miejscu, brakuje mi TYLKO tego cholernego sprawdzania poczty przy starcie:/

smolik 08.11.2004 00:32

Cytat:

Napisany przez yarosh
nie chce sie przesiadac, bo tu mam wszystko w jedym miejscu, brakuje mi TYLKO tego cholernego sprawdzania poczty przy starcie:/

Z tego wynika że jednak nie wszystko ;) a od wypróbowania innego programu nic Ci się nie stanie.

AleX69 08.11.2004 00:36

outlook 2003 automatycznie wysyla/odbiera wiadomosci po uruchomieniu ...
mozna jeszcze zmodyfikowac tylko "zaplanuj automatyczne wysylanie/odbieranie co ... min"

ale z tego co pamietam outlook zawsze od wersji exchange pobieral i wysylal poczte przy uruchomieniu

shuma02 08.11.2004 04:00

zgadzam sie z Alex'em, od dwoch lat bawie sie z Outlookiem w pracy, jesli wiem jedno na temat tego programu to wlasnie to ze po kazdym uruchomieniu automatycznie sprawdza nowe maile...

yarosh 08.11.2004 14:46

Cytat:

Napisany przez shuma02
zgadzam sie z Alex'em, od dwoch lat bawie sie z Outlookiem w pracy, jesli wiem jedno na temat tego programu to wlasnie to ze po kazdym uruchomieniu automatycznie sprawdza nowe maile...

dziwna sprawa... u mnie jakos nie chce...az nie chce mi sie wierzyc ze nie mozna tego wlaczyc/wylaczyc nigdzie w opcjach:/

*Vojtas* 08.11.2004 15:23

Jeżeli się mylę to niech mnie ktoś poprawi, ale wydaje mi się że Outlook odbiera automatycznie pocztę z serwerów opartych na protokole Microsoft Exchange Server (MAPI) z automatycznym odbiorem poczty z serwerów opartych na protokole Post Office Protocol v3 (POP3) ma problemy (albo tego nie obsługuje, ewentualnie programiści z Redmond coś skaszanili).
Dodam tylko że THE BAT :serdusz: nie ma z tym żadnych problemów.

pozdr.;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:38.