![]() |
Outlook i odbieranie wiadomosci przy starcie
Witam!
Moze orientuej sie ktos gdzie znajduje sie opcja w Outlooku (nie expressie) umozliwiajaca odbior wiadomosci automatycznie podczas wchodzenia do programu. Szukam juz 2 godzine i za chiny nie moge znalesc tego. Za wszelka pomoc z gory dziekuje:) |
Gdzies w Ustawieniach. Ja proponuje przesiasc sie na Mozille
|
narzedzia
opcje dostarczanie poczty |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
apropo ooutlooka 2003 - narzedzia /opcje/ustawienia poczty/wysli i odbierz zaznaczasz zakladke wyslij i odbierz natychmiast po polaczeniu :)
|
Cytat:
tak czy siak dziekuje za pomoc:) |
Przesiądź się na The Bat gwarantuje Ci że nie pożałujesz.
|
nie chce sie przesiadac, bo tu mam wszystko w jedym miejscu, brakuje mi TYLKO tego cholernego sprawdzania poczty przy starcie:/
|
Cytat:
|
outlook 2003 automatycznie wysyla/odbiera wiadomosci po uruchomieniu ...
mozna jeszcze zmodyfikowac tylko "zaplanuj automatyczne wysylanie/odbieranie co ... min" ale z tego co pamietam outlook zawsze od wersji exchange pobieral i wysylal poczte przy uruchomieniu |
zgadzam sie z Alex'em, od dwoch lat bawie sie z Outlookiem w pracy, jesli wiem jedno na temat tego programu to wlasnie to ze po kazdym uruchomieniu automatycznie sprawdza nowe maile...
|
Cytat:
|
Jeżeli się mylę to niech mnie ktoś poprawi, ale wydaje mi się że Outlook odbiera automatycznie pocztę z serwerów opartych na protokole Microsoft Exchange Server (MAPI) z automatycznym odbiorem poczty z serwerów opartych na protokole Post Office Protocol v3 (POP3) ma problemy (albo tego nie obsługuje, ewentualnie programiści z Redmond coś skaszanili).
Dodam tylko że THE BAT :serdusz: nie ma z tym żadnych problemów. pozdr.;) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:38. |