![]() |
Kompresja długiego filmu...
Witam!
Czy ktoś poleciłby mi jakiś program, który poradzi sobie z dopasowaniem filmu ok. 240 minutowego na jedno DVD? Oczywiście, wiem, że wiąże się to ze stratą na jakości... Do tej pory nagrywam płytki za pomocą ClonaDVD2 i Shrinka (najnowsze wersje) i programy te są spoko, ale nie radzą sobie z filmami powyżej ok 180 min. Chodzi mi o jakiś program w ten deseń... Z góry dzięki! |
film o takiej długości potraktowany transcoderem (programy typu Shrink) zawsze będzie kiepsko wyglądał na zwykłym DVDR . lepiej użyć porządnego encodera Mpeg2 (np. CCE) a wtedy jest szansa na lepszą jakość - ale cudów się nie spoodziewaj ;)
|
Shrink wogóle go nie ruszył - podał komunikat, że plik do nagrania jest za długi...
Czy "CCE" to jest jakiś skrót, czy nazwa programu? Żebym wiedział, czego szukać... |
CCE to skrót i bez problemu znajdziesz sporo informacji o tym sofcie na naszym forum i mojej stronie...
|
moze to juz nudne, ale ja jak zwykle polecam Canopus Procodera 1.5 albo 2.0
CCE jest po prostu bardziej problemowy w obsludze i we wspolpracy z hardware |
Ja też wolę prostsze rozwiązania :-)
Czyli potrzebuję programu "Canopus Procoder 1.5" ; pewnie "Decryptera" i to wsio? |
Cytat:
|
Przy 240 min podzielilbym to na 2 DVD przy pomocy DVDFab!
|
Cytat:
Ale jak koniecznie chcesz upchać 4h film na 4,7 to albo DVD2DVD-r albo DVD Rebuldier z CCE na 10 pass i z matrycą Jawora (ostrość ale "szum") lub VeryLowBitrate (mniejsza ostrość ale "gładki obraz"). Tak długiego filmu nie robiłem ale podejrzewam że na TV nawet dużym będzie OK ! No i przy takim długim filmie warto obciąć trochę napisy np. w DVD Remake, zawsze coś da na plus (o jakość chodzi). |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:26. |