![]() |
Nowe p³yty CDR HISPACE o umiarkowanej cenie
Witam,
Ostatnio naby³em 50 szt. p³ytek HISPACE na patyku. Czy s³yszeli¶cie mo¿e o tej marce? Go¶æ od którego to kupi³em (na gie³dzie przy Stodole W-wa) twierdzi³ i¿ s± to jedne z najlepszych p³ytek w tym zakresie cenowym (1,7 z³ /szt.). Poniewa¿ nie mam zbyt du¿ego do¶wiadczenia w te klocki chcia³bym zasiêgn±æ Waszej opinii. Jak do tej pory wypali³em 10 szt. (nie wypala³em audio) na nagrywarce LG 8x4x12 i wszystko jest ok. Czy kto¶ te¿ ich u¿ywa³? I jeszcze jedno: widzia³em na gie³dzie p³ytki Sigma (bia³y top z czerwonymi napisami) - podobno te¿ produkt Platinium - czy kto¶ co¶ s³ysza³ o nich? Pozdrawiam. Pilers |
Hi-Space wg. mnie sa...BEZNADZIEJNE - nagralem do tej pory (ok 3 m-ce temu) 8 sztuk. Na dzien dzisiejszy chodzi 1 (slownie JEDNA). Sigma to mniej wiecej to samo co ESPERANZA przedruk (odrzuty z produkcji innych producentów) i tego tez bym nie polecal, natomiast ESPERANZY nie-przedruki sa doskonale, pieke na nich od 2 miesiecy i jeszcze ani jedna sie nie zwalila. Ktos powie - co to sa 2 miesiace - a ja mu na to, PLATINUMY bez nadruku, MELODY, DYSANy, LG padaja czasami po tygodniu (zwlaszcza PLATINUM i DYSAN)...
|
No proszê.... A mo¿e to, czy p³ytki dzia³aj± zale¿y równie¿ od czytnika CD? Do dzi¶ wypali³em ich oko³o 40 szt. i wszystkie dzia³aj± (wprawdzie maj± tylko 1 tydzieñ). Poczekamy - zobaczymy.
Jak wygl±daj± Esmeranzy nie przedruki? Pozdrawiam. |
Jak wygl±daj± Esmeranzy nie przedruki?
Ca³e zielone z czarnymi napisami |
Cytat:
A tak wogule to luknij na http://www.esperanza.prv.pl |
Dziêki za info.
Pozdrowionka |
Wypalam na Princo, SilverBlue, Platinum - p³ytki siê zmieni³y, teraz siê na nich wszystko nagrywa (na d³ugo)
|
Nagralem raz na Hispace, taka niebieskawa od spodu, w pudelku.
Nagralem na nij shita98se i dziala do dzis |
jak siê ma dobry CD ROM do odczytu to wszystkie p³ytki s± raczej dobre, za¶ je¿eli ma siê np samsung DVD to nale¿y omijaæ esperanze lub pochodne pod spodem napsi SG6 bo szajsung ma z tym problemy
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:59. |