![]() |
Za szybko
Nie wiem czy ktoś z was już miał taki problem ale mój jest po prostu dziwny. Gdy ustawię, żeby nagrało mi płytę z prędkością 4x to on nagrywa mi z prędkością 52x . I tak jest zarówno z odczytem jak i nagrywaniem płyty niezależnie czy używam Alcohola Clona czy Nerosa... przecież wszystko było ok nie wiem co sie stało... czy ktoś też miał taki problem? serdecznie proszę o pomoc...
|
hmm, powiedzmy bardzo dziwne!!
ForceASPI 1.7 zainstalowane, DMA włączone, jeżeli masz XP nagrywanie wbudowane w sys wyłaczone?? jeżeli nie zrób to wszystko i zobacz jak bedzie palić...,jeżeli nie pomoże pisz dalej :) |
ojejku ja jestem dopiero początkujący, mógłbyś mi pomóc i dać mi linki do tematów z problemami które napisałeś wyżej? wielkie dzięki bo jeszcze niezbyt się orientuje na tym forum
|
ASPI - http://cdrinfo.pl/cdr/artykuly/aspi/aspi.php
DMA - menager uzadzen szukasz swojego palnika i wchodzisz w jego ustawienia zaawansowane, włączasz funkcje DMA wyłaczenie nagrywania wbydowanego w sys - klikasz w moim kompie ppm na naped ktory jest nagrywarką wybierasz wlasciwosci nagrywanie i odznaczasz opce "włącz...." (WIN XP) |
ASPI zainstalowane, nagrywanie wbudowane w system wyłączone, ale z tym DMA to ja w menedzerze nie mam zaawansowanych ustawien dla napedu cdrw... moze slepy jestem??? a tak wogóle XP mam
|
|
aaa to jest w ustawieniach kanału IDE.... okey zmieniłem... i nadal mi tak nagrywa... zamiast 4x to 52x... juz naprawde n ie wiem co mam robic... naprawde nikt nie wie jak rozwiazac ten problem????
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:48. |