![]() |
aha i jeszcze mozesz potestowac sobie
program o nazwie Ethercap - niezly kombajn(AntySniffer,Sniffer ARP i Spoofer w jednym z masa dodatkowych funkcji) nieco trudny w obsludze..ale z czasem wszystko da sie opanowac... |
dokladnie...jezeli Sniffujesz badz Spoofujesz w LANie to wowczas twoja karta sieciowa pracuje w trybie Nasluchiwania i to wlasnie po tym Admin moze sie zorjetowac ze cos jest nie tak w sieci...
co do AntySnifferow to znam jeden dobry dzialajacy i wykrywajacy metody przechwytywania pakietow i uzywania Snifferow z funkja ARP badz bez tej funkji chodzi mi o XArp 0.1.3 progs ten powinienes bez wiekszych problemow znalezc na google.pl pzdr. |
ale przeciez jezeli zrobie spoofing adresu MAC u nas w sieci na podstawie wlasnie tego adresu jestesmy identyfikowani. Zreszta jak pewnie w wiekszosci takich sieci. To nie bedzie mial mnie jak rozpoznac chyba ?? A moze sie myle ?? A co mu dzadza logi jezeli adres IP i mac karty beda qmpla ?? Chyba ze porowna kiedy jak sie wylaczalem a on sie wlaczal.
A tak z innej beczki slyszlem ze sa programy ktore wykrywaja uzycie snifferow w sieci. Bo karta sieciowa przechodzi wtedy w tryb nasluchu. Zna ktos moze jakis antysniffer najlepiej free ?? Pozdro |
Cytat:
|
kurde podszywalem sie pod kolesia ktory ma lacze 256 kb/s i jeszcze sie admin nie domyslil. Ale robilem to wtedy kiedy qmpel nie korzystal z netu ;)
A czy jest mozliwe zeby admin sie zorientowal ze sobie zmieniam MACa na inny?? |
heh..to ostre taktyki stosuje twoj Admin ;/
|
Cytat:
|
hehe..jedno albo drugie...
nie widac cie w LANie poniewaz Admin twojej sieci powiazal ta usluge z twoim rzeczywisatym adresem MAC , badz IP..albo jedno i drugie naraz..a co za tym idzie wszelkie pruby zmiany MAC badz IP beda konczyc sie tym ze nie bedziesz mial netu ale wyjscie z sytuacji jest... wybierasz sobie IP jakiegos kolesia z twojego LANu nastepnie odpowiednimi metodami dowiadujesz sie jaki adres fizyczny ma jego karta sieciowa jezeli juz to wiesz: szukasz w necie dobrego Spoofera ..i Spoofujesz jego MAC&IP Rezultat: jestes w LANie widoczny jako Komp ktory wybrales do Spoofowania a ofiara przez ciebie wybrana niema netu ;] |
Wiem wiem.... ale nie widac mnie w otoczeniu sieciowym i także nie odpowiadam na pingi. A jak ktoś użyje sniffera to odrazu widze kto :D. To mi wystarcza.
|
Cytat:
|
Jak wolisz. Dla mnie wygodzniejsze jest ftp. Mam jeszcze do tego włączonego firewalla wiec mnie nie widać na sieci.
|
@Ziele Eee tam, ja porobilem kazdemu uzytkownikowi osobne konta wiec nie ma problemu. Ktos bez haselka ani loginu nie wejdzie. A po drugie mam program ktory mi sybnalizuje kiedy ktos wchodzi do moich udostepnionych zasobow.
Szkoda tylko ze nie da sie ukryc i jednoczesnie zebym mial mozliwosc udostepniac pliki, przez otoczenie. Pozdro |
To postaw ftp. Jest o wiele lepsze i daje pełną kontrole nad tym co dzieje sie z plikami. U mnie juz dawno zrezygnowano z wymiany plików przez otoczenie sieciowe.
|
@Don Laser ale mi chodzi tylko o ukrycie Adresu MAC. A jezeli ukryje tak kompa jak pisales to nie beda tez mogli widziec udostepnionych danych przezemnie. A to mi nie odpowiada.
|
Cytat:
Jeśli przed użytkownikami w Lanie, to.... tak możesz uczynic komputer niewidzialnym Start-->uruchom-->wpisujesz command (uruchamia się DOS dla XP). w linii poleceń wpisujesz: net config server /hidden:yes i zatwierdzasz. Od tego momentu komputer dla innych w LANie nie istnieje. 8 ) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:05. |