Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Polacy podrabiają zagraniczne etykiety coca-coli :) (https://forum.cdrinfo.pl/f5/polacy-podrabiaja-zagraniczne-etykiety-coca-coli-42516/)

mr_spock 11.11.2004 23:03

Cytat:

Napisany przez siwy_mw
...
Czyli co nasza cola jest gorszej jakosci niz ta robina w Angli , bo z tego wyglada ze my pijemy jakies pomyje ktore nie sa godne Angielskiego podniebienia :\

Podobno tak,
kumpel opowiadal, ze kupil sobie kiedys w UK Cherry Coke... zupelnie inny zapach, smak - bardziej intensywny, a nie aromat zgnilej czeresni z rozlawni tymbark

epol 11.11.2004 15:14

Cytat:

Napisany przez Pawel_k
a mi w polsce czeskich letinek brakuje :(

No Lentilki (tak to sie pisze??) sa najlepsze Czeskie lub SLowackie z Nestle.

Pawel_k 11.11.2004 15:10

a mi w polsce czeskich letinek brakuje :(

epol 11.11.2004 13:44

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Bo rzeczy dobre robione są na eksport. A tanie, kiespkiej jakości można sprzedać i u nas ;)

No wlasnie :ysz:

andrzejj9 11.11.2004 12:45

Cytat:

Napisany przez Air
Jak jeżdżę do czech to zawsze tam kupuję Fantę malinową (super na kaca) i czekoladę Gejsha 9robiona w Gdańsku!!). Nie wiem dlaczego u nas nie ma tych wyrobów ale muszę powiedzieć że dużo na tym tracimy. Pychotka :)

Bo rzeczy dobre robione są na eksport. A tanie, kiespkiej jakości można sprzedać i u nas ;)

Air 11.11.2004 12:36

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Można można :) I muszę przyznać, że smakuje nawet nienajgorzej. Nie jest to jeszcze to, co pamiętam z dawnych lat, ale w porównaniu do tej polskiej, to przynajmniej da się to pić :)

Jak jeżdżę do czech to zawsze tam kupuję Fantę malinową (super na kaca) i czekoladę Gejsha 9robiona w Gdańsku!!). Nie wiem dlaczego u nas nie ma tych wyrobów ale muszę powiedzieć że dużo na tym tracimy. Pychotka :)

andrzejj9 11.11.2004 12:25

Cytat:

Napisany przez Air
W lidlu można kupić czeska oryginalną Pepsi?? Muszę sprawdzić.

Można można :) I muszę przyznać, że smakuje nawet nienajgorzej. Nie jest to jeszcze to, co pamiętam z dawnych lat, ale w porównaniu do tej polskiej, to przynajmniej da się to pić :)

Air 11.11.2004 12:22

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
czekajcie... pal diabli główny sens tego artukułu, ale interesuje mnie jedno: w Polsce coś jest tańsze niż za granicą??!! To ewenement, trzeba by to gdzieś zapisać dla potomnych!

Inna sprawa, Polska Cola i Pepsi smakuje mniej więcej jak woda z cukrem i jakimś chemicznym barwnikiem. Pomijam już porównanie do Coli amerykańskiej, bo to nie każdy może sprawdzić, ale kupcie sobie chociażby czeską Pepsi w Lidlu i zobaczcie różnicę. Jeśli Anglicy kupują te nasze ścieki to chyba zasługują na to, żeby ich oszukiwać... (of course - joke)

W lidlu można kupić czeska oryginalną Pepsi?? Muszę sprawdzić.

andrzejj9 11.11.2004 12:20

czekajcie... pal diabli główny sens tego artukułu, ale interesuje mnie jedno: w Polsce coś jest tańsze niż za granicą??!! To ewenement, trzeba by to gdzieś zapisać dla potomnych!

Inna sprawa, Polska Cola i Pepsi smakuje mniej więcej jak woda z cukrem i jakimś chemicznym barwnikiem. Pomijam już porównanie do Coli amerykańskiej, bo to nie każdy może sprawdzić, ale kupcie sobie chociażby czeską Pepsi w Lidlu i zobaczcie różnicę. Jeśli Anglicy kupują te nasze ścieki to chyba zasługują na to, żeby ich oszukiwać... (of course - joke)

woitas 11.11.2004 10:59

no tak.
taka okazja nie często się trafia.
na wszelki wypadek kupię kilka zgrzewek, gdyby zabrakło... :P

faktycznie, cola bardzo dobrze radzi sobie z rdzą.
pomyślcie sobie, co ona musi robić z naszymi zębami?
masakra :|

Eliasz 11.11.2004 10:19

Cytat:

Napisany przez BD
Ja pije duzo coli - min 2-3 litry na dzien :D przynajmniej nie zardzewieje na startosc ;)

Bo nie bedzie miało co rdzewieć ^_^ :spoko:
A tak przy okazji, to coca cola reklamuje ze na swieta obniżyli ceny. Wiecie o ile?? To wam powiem, średnio dla buteliki 20 groszy :\ Jest promocja nie :\

BD 10.11.2004 23:24

Cytat:

Napisany przez Air
Pamiętam że dziadek używał tej Coli jeżeli nie mógł odkręcić zardzewiałem śruby. Polał tym "amerykańskim darem" i już po chwili śrubka odkęcała się jak nowa.

Ja pije duzo coli - min 2-3 litry na dzien :D przynajmniej nie zardzewieje na startosc ;)

M@X 10.11.2004 22:52

Hehehe... Rad zem patrzec na naszych przedsiebiorczych rodakow, az serce rwie sie z piersi - GRATULUJE POMYSLU! ;-D

Eliasz 10.11.2004 21:47

Cytat:

Napisany przez Air
...Pamiętam że dziadek używał tej Coli jeżeli nie mógł odkręcić zardzewiałem śruby. Polał tym "amerykańskim darem" i już po chwili śrubka odkęcała się jak nowa.

Cytat:

Napisany przez siwy_mw
Tezraz jest cola w spraju nazywa sie WD-40 ale pachnie podobnie wiec kto wie czy to nie to samo:) .

Albo do opryskiwania plantacji tez sie używa (ostatnio w Chinach). Cola jest tańsza od nawozów, więc po co przeplacać skoro działanie równie skuteczne :) :\

Pawel_k 10.11.2004 19:11

polacy do boju!! :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:35.