Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Pomocy, jestem to tylu a chce cos nagrac! (https://forum.cdrinfo.pl/f15/pomocy-jestem-tylu-chce-cos-nagrac-42524/)

markx 10.11.2004 16:36

Pomocy, jestem to tylu a chce cos nagrac!

Witam,

jescze do niedawna bylem dosyc obeznany z nagrywaniem plyt CDR. Wiedzialem jakie sa zapespieczenia i jakie sa dobre programy. Ale mniej wiecej 6 miesiecy temu jakos mnie to przestalo bawic i olalem kompa. Teraz sobie znow kupilem cos nowego. Nagryware DVD! Model NECA 3500. Tylko teraz mam taki problem ze nieumiem nagrac filmow! Nero wyrzuca komunikaty, zreszta jak zawsze, ze jest zabezpieczenie i lipa! Clone CD znow mi niechce ripowac na dysk, a jak juz zacznie to s predkoscia 0.50 speeda! Poniewaz mam pare filmow na DVD w domu no i chcialem to wyprowac i jeden nagra. Powiedzcie mi prosze jak to najszybciej i najlepiej zrobic? A jak sie nagrywa gry na Playstation 2?

Pozdrawiam i z groy dzieki za odp.

tengu 10.11.2004 16:40

-CLONE DVD2/DVD SHRINK itp w zespole z AnyDVD (łamie zabezpieczenia) zamiast CLONE CD (Nero sobie daruj, jakieś dziwne jest to nowe, starsze było lepsze)

-Co do gier to Alkohol120% z ustawieniem PS2

A tak w ogole to opcja SZUKAJ nie gryzie :P

markx 10.11.2004 16:42

wlasnie mam clone cd i clone dvd, ale clone cd mi niechce robic ripa na dysk, a clone dvd mowi ze jest zabezpieczenie! MOglbys mi to jakos w paru punktach napisac jak to zrobic, Bo juz pare plyt s******ylem a tanie to to nie jest;)

tytusdezoo 10.11.2004 17:13

Cytat:

Napisany przez markx
wlasnie mam clone cd i clone dvd, ale clone cd mi niechce robic ripa na dysk, a clone dvd mowi ze jest zabezpieczenie! MOglbys mi to jakos w paru punktach napisac jak to zrobic, Bo juz pare plyt s******ylem a tanie to to nie jest;)

Napisał ci juz ANYDVD.

tengu 10.11.2004 17:22

Any DVD to taki programik co łamie zabezpieczenia CSS i pozwala ci oglądać DVD z każdego regionu na każdym napędzie (nie musisz mieć RPC1).

-Instalujesz
-Odpalasz (ma działać w tle)
-Odpalasz CLONE DVD (dalej się chyba sam domyślisz [prościej już chyba się tym bawić nie można] :) ) -> ja nawet nagrywam za pomocą CLONE DVD
-Masz płytkę :P

(Sorry ale się nie mogłem powstrzymać)

markx 10.11.2004 17:27

No dzieki wielkie, faktycznie banelne to troche :idea:

Tylko dziwi mnie jeszcze to ze ten NEC strasznie wolno kopiuje te plyty, wogole go nie slychac? A LiteOn DVD ktore mam na innej tasmie kreci dwa razy szybciej :ysz: No ale musze cos wymyslec dzieki

tengu 10.11.2004 17:28

A jak masz podlaczone napedy????
Bo jak nagrywarka + Dysk HDD na jednej taśmie to może ostro zwolnić ;)

slawekj 10.11.2004 17:36

Cytat:

Napisany przez markx
Tylko dziwi mnie jeszcze to ze ten NEC strasznie wolno kopiuje te plyty, wogole go nie slychac? A LiteOn DVD ktore mam na innej tasmie kreci dwa razy szybciej :ysz: No ale musze cos wymyslec dzieki

Nic nie poprawisz. Zgrywanie na Nec'u jest 2x wolniejsze od LiteOn'a. Trzeba się z tym pogodzić. :taktak:

:)

anka725 10.11.2004 20:30

Jezeli wgra sie odpowiedni firmware do tego neca to ripowac CSS DVD-Video mozna juz nawet z 12x. Ten naped poprostu ma RipLocka (czyli ripuje max do bodajze 6x) i trzeba go zdjac. Polecam firmware w wersji 2C8SE lub najnowsze 2.18SE.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:34.