![]() |
Problem z nagrywarką!
System: WinXP Pro.
Nagrywarka: TSSTcorp. CD/DVDW TS-H552B Program: Nero 6, oraz programik dołączony do nagrywarki Kupiłem sobie kilka kiepskich płytek DVD-R aby przetestować nagrywarkę. Niestety nie udało mi sie nagrać żadnej z nich, bo albo to zawiesza się podczas nagrywania, albo nagra, lecz potem nie odpala (dysk okazuje się pusty, albo zawiesza się przy starcie płytki). Dodam jeszcze, że zwykłe CD-R nagrywa bez problemu. I teraz nie wiem czy to ja coś źle robie, czy nagrywarka jest jakaś lipna, albo może wszsytkie płyty są do niczego???? HEEEEEEELP!!!!!!!!!!! |
nie kupuj badziewnych plyt bo tak z nimi bywa:D kup sobie verby lub tdk oraz platyny i sprawdz na nich i moze + :D
|
No tak, kupie Verbatima albo TDK za 10zł i jeśli będę miał pecha to zawiesi mi się podczas nagrywania i 10zł w plecy. Płyty na których nagrywałem to VAKOSS i nie wiem na 100%, że problemy, które się pojawiły są winą tychże płyt, choć jak sądze, jest to bardzo prawdopodobne.
P.S. Rzućcie jakimiś linkami do artów o nagrywaniu dvd dla początkujących! |
verby(2zl do 3zl) i tdk podobna cena i nie stac cie nie zartuja:D
|
Te VAKOSSY kosztują w moim sklepie tyle co Verbatimy x4 chyba dlatego że nikt ich nie kupuje i leżą od dluższego czasu. Jak zależy Ci na kasie nagrywaj na Platinum DVD+R x8 które można już kupić po 1,80 zł a może i jeszcze taniej - sa o niebo lepsze niż te VAKOSSY.
|
Dzięki za rady, ale problem nie dotyczy płytek tylko nagrywarki tzn. podczas nagrywania występują błędy, które uniemożliwiają jego kontynuację. Czasem zdarzy się, że płyta zostanie nagrana, ale za to napęd nie chce jej czytać, lub indentyfikuje ją jako pustą. Poziom bufora w trakcie nagrywania wynosi ciągle 0%. Coś tu chyba nie gra, a ja nie wiem co!
|
Cytat:
O nagrywaniu DVD zobacz tu może Ci w czymś pomoże http://www.nrg.to/robs/ ale czy jest to dla początkujących musisz ocenić sam. |
Tam na tej stronce nic ciekawego nie ma. Powiedzcie mi tylko czy DVD można nagrywać partiami, czy trzeba od razu zgrać całą płytę. No i czy nagrywać jako multisession czy nie? ITD. ITP. Takie właśnie podstawowe informacje by mi się przydały, ale w necie jakoś nie moge tego znaleść.
|
Cytat:
To nie dziwię się że takie są efekty :nie: Wystarczy wpisać w wyszukiwarkę forum słowo "multisesja" Czy to takie trudne? Ja tak zrobiłem przed chwilą i trochę poczytać można :taktak: Poza tym spróbuj poszukać tematów, gdzie w tytule jest słowo: "problem" w kombinacji ze słowem "nagrywarka" Bo problem z twoją nagrywarką nie jest niczym wyjątkowym I większość takich problemów da się rozwiązać przy pomocy standardowych już sposobów Należy wykazać jedynie trochę inicjatywy :taktak: Chyba, że to co można znaleźć już zastosowałeś I nie przyniosło to oczekiwanych rezultatów :smutny: No, ale nic o tym nie piszesz :czytaj: :nie: |
Hehe.... jest godzina 15.36, a szukam już od rana! Nie znalazłem nic, co mogło by mi pomóc! Kompa to chyba zawiozę do serwisu, niech oni kombinują bo ja już nerwów na to nie mam.
|
Cytat:
Cierpliwość to trzeba mieć! :taktak: BTW A patrzyłeś na przykład TU i TU :czytaj: A przede wszystkim szarpnij się na ze dwie sztuki dobrych nośników Choćby Verbatim DVD+R Okazuje się, że te tanie płytki To czasami taka tandeta Że takie nagrywarki jak Nec - nie dają rady :nieee: A co dopiero Samsung! Zresztą ta nagrywarka to twój największy podstawowy błąd :\ |
Co to znaczy, ze ta nagrywarka to mój podstawowy błąd? Jest kiepska czy jak?
|
no szajsung jest kiepski przykro to stwierdzic ale tak prawda :D
|
Zastosowałem jeden ze sposobów, który teoretycznie miał pomóc, a praktycznie przysporzył kolejnych problemów. Tzn. odinstalowałem podstawowy kanał IDE a teraz nie moge go ponownie zainstalować, bo wyskakuje komunikat, że "wystąpił błąd, bo sterownik nie jest przeznaczony dla tej platformy". I co teraz????
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:06. |