![]() |
TEAC 516 i multisesja. Problem!!!
Cze wszystkim.
Niedawno kupiłem TEAC CD-W 516EB z firmware 1.0B. Zainstalowałem Nero 5.5.3.2 Jak dotąd bezproblemowo wypalałem płytki bez multisesji. Do czasu gdy chciałem z HDD zrzucić trochę plików na CD-R (ok. 200MB). Rozpocząłem multisesyjny CD, poziom bufora nagrywarki dochodzi do 4%, w oknie nagrywania pojawia się SCSI/ATAPI command timeout error Błąd SCSI lub IDE Co tu jest grane? Dlaczego nie mogę nagrac płytki? Pomóżcie. Mam: Pri. Master: HDD Pri. Slave: CD-ROM Sec. Master: Nagrywarka (UDMA w BIOS i Win ME) Sec. Slave: HDD Płyta główna: A-TREND 440BX Pozdrowienia Tomz |
Próbowałeś przeinstalować nero??? jeżeli nie to spróbuj :-)
|
moze to dziwnie zabrzmi ale pod wypalke polece ci win95 osr 2,5 jest najstabilniejszy z windows nie ma z nim zadnych problemow. polecam tym bardziej ze konfiguracje mam prawie identyczna. a i jeszcze jedno moze rozpoczne nowa wojne ale twirdze ze winoncd 3.8 pe jest w tym wypadku pewniejszym rozwiazaniem ( przynajmniej w moim przekonaniu)niz nero
pozdrawiam :)) |
Dzięki za porady. Obie się przydały.
Po przeinstalowaniu Nero nadal był ten sam problem, więc zrobilem format C: Zainstalowałem system i Nero na nowo. I DZIAŁA! A ja już myślałem że coś mam ze sprzętem nie tak. Teraz mogę cieszyć sie na nowo swoją nagrywareczką. Jeszcze raz wielkie dzięki. Pozdrowienia tomz |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:25. |