Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Emule Mod (https://forum.cdrinfo.pl/f113/emule-mod-42586/)

mikas 11.11.2004 13:06

Emule Mod

Jest strona TU strona z Emule Mods. Którą wersje polecacie , bo słyszałem że "Pawcio " jest dobry. Jest tam w ustawieniach zakładka "Bandwith Control" , nie wiem czy mam ją uaktywnić . Znajduje się też tam zakładka "Webcache" z serwerm proxy w3cache.tpnet.pl . Ciekawe czy to przyspiesza ściąganie . Jestem ciekaw Waszych opini na ten temat.

smolik 11.11.2004 13:31

Cytat:

Napisany przez mikas
Jest strona TU strona z Emule Mods. Którą wersje polecacie , bo słyszałem że "Pawcio " jest dobry. Jest tam w ustawieniach zakładka "Bandwith Control" , nie wiem czy mam ją uaktywnić . Znajduje się też tam zakładka "Webcache" z serwerm proxy w3cache.tpnet.pl . Ciekawe czy to przyspiesza ściąganie . Jestem ciekaw Waszych opini na ten temat.

Ja osobiście uzywam Emule Plus, który sprawuje się u mnie dobrze ale żeby określić najlepszego moda trzeba potestować kilka. Z modami Emula jest tak, że u kogoś sprawuje się znakomicie a u innego jest klapa, dlatego nie ma reguly określajacej który mod jest najlepszy! Więc miłego testowania.

paput2000 12.11.2004 09:58

Cytat:

Napisany przez mikas

Faktycznie rozważania na temat "który mod jest dobry" są bezsensu, bo tak jak to napisał kolega wyżej, rózne mody chodzą różnie na róznych komputerach i na różnych łączach.
Ja osobiście uużywam Pawcia i jak na razie spisuje mi się nieżle, średnie transfery na poziomie 50 kB/s, maksymalne do 105 kB/s (łącze 1Mb).
Zakładkę "Bandwitch Control" jak najbardziej należy uaktywnić, tylko oczywiście należy ustawić tam odpowiednie parametry i opcję. Nie podam ich teraz, ponieważ siedzę w pracy i nie mam przed oczami widoku zakładki, ale jak będzie interesowało to z domu mogę coś napisać.
Dodatkowo wyczytałem w necie, iż ważna jest zmiana parametrów i właściwości protokołu TCP/IP w zalezności od posiadanego łącza i systemu.
Przykładowe ustawienia dla DSL 1Mb i XP
MTU: 500 - 800
Dial Up (RAS) MTU: 1480
TTL: 64
Zmiany dokonujemy programem Doctor TCP
Jeżeli chodzi o Webcache to większych różnic nie zaobserwowałem

mikas 12.11.2004 10:27

@paput2000 Ok , jak możesz to napisz co tam wpisać
Mam łacze 2 Mb
http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=12733&stc=1

Wawelski 12.11.2004 17:52

Zależy od łącza. Do neo+ np. przydaje się funkcja quick start after ip change. Tepsa rozłącza co 24 godziny - wtedy mod z taką opcją odpytuje jak najszybciej (tymczasowo zwiększa liczbę możliwych połączeń), żeby się zameldować pod nowym IP.
Ale generalnie:
1. Nie warto brać modów, które nie występują na oficjalnym forum eMule - szkodzą sieci, są leecherskie itp a w wyniku tego są banowane przez mody "legalne"
2. Ważniejsze od moda jest jego dobre ustawienie.

Ja stawiam obecnie na Stormita (jest to Pawcio + wiele ciekawych dodatkowych funkcji) i Phoenixa (jako jedyny ma NAFC).

mmar52 03.04.2008 16:09

Cytat:

Napisany przez mikas (Post 348944)

Ja mam chello i uzywam emule v 0.48a [MorphXT v 10.5] od jakis 13 -14 dni i jak narazie jestem z niego bardzoooo zadowolony

icemac 03.04.2008 16:15

:jupi: - wykopalisko :D

rork 03.04.2008 16:53

Wykopalisko zacne, ale przynajmniej mmar52 nie zak***322;ada***322; nowego tematu, poszuka***322; i znalaz***322;, warto to doceni***263; :)

ps. mephisto 1.1 ;)

mmar52 03.04.2008 18:47

Cytat:

Napisany przez rork (Post 915976)
Wykopalisko zacne, ale przynajmniej mmar52 nie zakładał nowego tematu, poszukał i znalazł, warto to docenić :)

ps. mephisto 1.1 ;)

a jak najlepiej skonfigórowac to mephisto pod chello

rork 03.04.2008 21:02

Zainstalowa***263; i niczego nie rusza***263;.

mmar52 03.04.2008 21:21

Cytat:

Napisany przez rork (Post 916062)
Zainstalować i niczego nie ruszać.

słyszalem kiedys ze można wpisac porty klienta TCP i UDP pod konkretne łącze,nie wiem czy tak jest a jesli tak to czy sa takie porty pod chello i czy to wogule cos daje?
Z góry dzieki

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:27.