Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   LG nagrywarki ... czy naprawdę warto??? (https://forum.cdrinfo.pl/f15/lg-nagrywarki-czy-naprawde-warto-42609/)

Popus 11.11.2004 20:14

LG nagrywarki ... czy naprawdę warto???

Witam serdecznie!

Dokladnie dwa tygodnie temu nabylem GSA-4082B (oczywiscie firmware A201, ktory od razu zaktualizolawem do A207). Wypalilem kilka plyt i naprawde wszystko dzialalo super (jedna NANYA DVD+R, i kilka TDK DVD-R TTG01) . Niestety, po czterech dniach od zakupu zaczely sie problemy. Naped przestal czytac plyty cd i dvd (palone/tloczone). Najdziwniejsze jest to, ze taki stan przykladowo mogl potrwac kilka godzin i pozniej wszystko wracalo do normy. I tak w kolko :klnie: Przy czym ostatnio juz nie moge w ogole zadnej plyty wypalic (( Niestety, nie mialem za bardzo kiedy oddac naped do serwisu, ale jestem w dosc dobrej sytuacji, bo moge naped zwrocic i za doplata wziasc cos innego. Moj wybor tkwi pomiedzy LG GSA-4120B (ze wzgledu na DVD-RAM) albo LiteON SOHW-1633S.
Bardzo bym prosil o opinie osob uzywajacych GSA-4120B.. czy naprawde jest to naped bezawaryjny. I jeszcze bardzo istotna kwestia: mam przeszlo 20 sztuk powyzej wymienionych TDK-ow i zalezy mi aby naped wypalal je bezproblemowo..

Bardzo dziekuje za wszelka pomoc. Niechce po wymianie napedu znow :sciana:

Pozdrawiam goraco!

Piotr

sight 11.11.2004 20:39

posiadam 4120
jest git
pali wszystko na wszystkim :peace:

Popus 11.11.2004 20:52

Cytat:

Napisany przez sight
posiadam 4120
jest git
pali wszystko na wszystkim :peace:

A dlugo juz ja posiadasz? 8 )

akjab 11.11.2004 22:37

lG to kit którego nie można aktualizować bo się laser rozkalibruje tak miałem z nagrywarką cd i dvd kit ogólny :piwo:pomoże tylko serwis!!!!!!!!!!!!!!!! (( :czytaj: na forum nie licz bo zajmują się tylko litkami

legion 11.11.2004 22:49

Cytat:

Napisany przez akjab
lG to kit którego nie można aktualizować bo się laser rozkalibruje tak miałem z nagrywarką cd i dvd kit ogólny :piwo:pomoże tylko serwis!!!!!!!!!!!!!!!! (( :czytaj: na forum nie licz bo zajmują się tylko litkami

a o nec'ach zapomniales:D a co do lg to jest napet ktorego nie polecam ale nagrywarka jak nagrywarka do kazdego wybor nalezy
p.s sam mam lg combo i wiem co soba reprezetuje ta firma:taktak:

Popus 11.11.2004 22:54

Cytat:

Napisany przez akjab

No wlasnie mam pewne obawy.. Zalezy mi na tym, aby miec pewnosc, ze naped bedzie mi sluzyl przynajmniej przez dwa lata. Dotad mialem nagrywarke cd-r TEAC'a CD-W524E i naprawde bylem/jestem zadowolony. Naped niezawodny. Zdaje sobie sprawe z tego, ze nagrywarki DVD to juz nie to samo, ale bylbym naprawde wdzieczny gdyby ktos poradzil mi jakis naprawde solidny sprzecik. Nie zalezy mi na predkosci tylko na jakosci zapisu. A moze NEC ND-2510A? Co o tym myslicie???

Pozdrawiam

legion 11.11.2004 23:02

litek1633,nec3500 lub 2500,pionier108 ja bym sie zastanowil nad nimi :D ale wybor nalezy do ciebie :D

Popus 12.11.2004 00:13

Juz LG odpadlo w moich oczach.... Biorac pod uwage jakosc zapisu jako czynnik decydujacy to ktora najlepiej wybrac?? ;-)

sight 12.11.2004 09:18

Cytat:

Napisany przez Popus
A dlugo juz ja posiadasz? 8 )

cztery miesiące

Rawi 12.11.2004 09:48

ja osobiscie wogole nie trawie firmy LG, jak dla mnie to nic dobrego nie wyprodukowali. nawet monitory tez robia kijowe bo w tej samej cenie za***iste samsungi mozna kupic. kumpel ma nagrywarke CDRW 48/24/48 to na moim cdrw tdk 48/24/48 (liteon w innej obudowie w sumie) szybciej sie nagrywa plyte cdrw niz na LG zgrywa ta sama na dysk. masakra poprostu... zastanow sie nad tymi modelami co legion zaproponowal

legion 12.11.2004 11:04

Cytat:

Napisany przez Popus
Juz LG odpadlo w moich oczach.... Biorac pod uwage jakosc zapisu jako czynnik decydujacy to ktora najlepiej wybrac?? ;-)

litek1633 --> bardzo rozwoiowy sprzet mozesz paczkowac go do woli na wysze modele czyli 1653 a w przyszlosci 1673 (mozliwosc ustawiania strategi zapisu nosnikow ) lubi markowe nosniki :D

nec 2500 i 3500 -->cieki odczyt wiec do nich trzeba by dodatkowo dokupic dvd-rom (najlepiej liteona) problem z zabezpieczeniem safe disk nagrywa nawet tanie plytk dobrze :D

pionier108-->brak bitsettingu podobno lepsza jakosc nagrywania niz nec chociasz sa na tych samych chipsetach lepszy odczyt :D(bitsetting juz podobno jest ale chyba dla dl)

ale to tak na oko :D wiec wybor nalezy do ciebie i kazdy z tych sprzetow ma swoje zalety oraz wady

:piwo:

tengu 12.11.2004 11:35

Pionieer A08/108 (chociaż mam LITKA) ^_^ który jest :peace:

VIZZARD 12.11.2004 12:03

Cytat:

Napisany przez Popus

Jeżeli zapis - to Nec :tak!:

Alinoe 12.11.2004 13:51

LG- ma bardzo dobrą korekcję błędów, sam mam 12-tkę dvd i nie narzekam, pali wszystko ładnie i bez problemów (a wypalam sporo) + dvd-ram którego uzywam do archiwizacji, etc
ale jak mówią inni - ile nagrywarek tyle zdań - wybór należy do Ciebie
pozdro, marcin

sight 12.11.2004 19:59

Cytat:

Napisany przez Alinoe
LG- ma bardzo dobrą korekcję błędów, sam mam 12-tkę dvd i nie narzekam, pali wszystko ładnie i bez problemów (a wypalam sporo) + dvd-ram którego uzywam do archiwizacji, etc
ale jak mówią inni - ile nagrywarek tyle zdań - wybór należy do Ciebie
pozdro, marcin

:spoko:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:35.