![]() |
Tworzenie strony www
Prosze was o pomoc. Chce stworzyć własną stronę www od początku do końca. A że jestem początkowym programistą i bardzo mało wiem o takich rzeczach, więc proszę was o pomoc w tej sprawie. Z góry dzienki za pomoc i odpowiedzi.
|
jesli chcesz prosto, latwo i przyjemnie to program dreamweavermx jest dla Ciebie,
jesli natomiast chcesz sie babrac sam w htmlu to poszukaj kursow w googlach |
Dzienki za odpowiedz. Nie znam języka html i niewiem jak morzna się go nauczyć więc wybieram ten program (jak narazie). Morze jeszcze jakieś propozycje??
|
www.siteql.net <-- tam sa kursy HTML :) Poczytaj :) Albo użyj Webmajstera Onetu
|
Microsoft FrontPage;)
Ciężki w obsłudze nie jest... |
Ja proponuje jakis program, ktory ma wbudowany polski slownik ortograficzny :> Nie zebym byl wredny, ale tego sie nie da czytac :ysz:
Cytat:
|
Cytat:
Ja polecam Pajączka... popularny i po polsku :P PS We FrontPage strone robisz podobnie jak w Wordzie ;) tyle, że śmietnik w kodzie robi.... |
dokladnie. Polecam Notatnika...i czysty kod HTML - nauczysz sie potem elegancko wylapywac bledy w kodzie.Jezeli chcesz to Pajaczek albo Dreamweaver...pod zadnym pozorem FrontPage...dodaje wiecej swojego niz jest na stronie
|
Najlepiej zacząć od nauki HTML.
Edytory HTML są jak dla mnie zbyt skomplikowane :\ Wolę pisać ręcznie, dla mnie jest prościej . Najlepiej w EditPad :) |
Jak do jakiejs prostej strony to na poczatek CoffeeCup VisualSite Designer. Mozna szybko przyciski rollover zrobic itp.
|
eee.. zostawcie mojego kuzynka w spokoju, on jest chyba dyslektykiem :P
a co do tematu - hm... google.pl :) pozdro ;) |
Cytat:
|
Mogą, tak samo jak ortografia || ;)
|
faktycznie, najlepiej zacząć od podstaw, czyli czytego html'a (polecam kurs wimmera).
edytory często wrzucają do kodu zbędne śmieci, a bez znajomości podstaw nie dasz sobie rady z ich wyłapaniem i korektą. |
Byłem na stronie www.siteql.net i przeczytałem pare czeeści kursu. Z tego co przeczytałem nic nie skapowałem. Szukam jeszce na google.pl innych kursów.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:45. |