![]() |
Cuda z PHILIPSEM dvdr824DP
Cześć !! Zapytam was fachowców z forum ...może ktoś miał do czynienia z podobnym problemem...
Kupiłem w/w nagrywarkę powinna być jednosystemowa ..na taką mnie było stać...ale...w dniu w którym ją zakupiłem wypaliłem w niej płytki zarówno dvd +r jaki i dvd -r ???? Parę dni później kupiłem te same płytki i nic ...zresztą przy wypalaniu często powstają jakieś błędy ..,.czy wymiana firmwaru pomoże i gdzie go znaleść ...na razie stwierdzam że ta nagrywarka to wielkie G... :smutny: Pomóżcie mi coś z tego sprzętu wyciągnąć za wszelkie sensowne rady z góry dziękuję |
poczytaj sobie tutaj: http://club.cdfreaks.com/forumdisplay.php?f=92
jest tam o flashowaniu tych nagrywarek i poprawianiu ich osiągów - np: http://club.cdfreaks.com/showthread....&highlight=824 |
Dziękuję koledze CobraVerde za wskazanie miejsca, jeszcze tylko muszę poduczyć angielskiego :-) Może ktoś zna jakieś polskojęzyczne stronki z tematem dotyczącym tej nagrywarki ?? Dobry browar dla każdego kto naprowadzi mnie na jakiś trop (dobry) i nie jest to bynajmniej pójście na łatwiznę ..po prostu nie wiem co zrobić =, w tej kwestii jestem zieleniak
|
Mam chyba bardzo podobną nagrywarke (Philips DVDRW 824P). Choc ten model jest szczególnie dedykowany do plytek +R to ja wypalam tylko minusy bo moje stacjonarne DVD (Panasonic S35) tylko takie czyta. Z samą nagrywarką nie mialem problemów. Wypala praktycznie 100% plytek pod warunkiem, że jest to TDK-R (ostatnio w media markt po 2,69). Nie polecam prób na tanich nośnikach bo prawie wszyskie sie przepalają, czesto juz podczas otwierania sesji. Wszystkie wypalone plytyTDK-R chodzą bez problemów, uzywam nero i shrinka.
|
Bardzo dziękuę za pomoc ...sprawdzę z płytkami markowymi ...zastanawia mnie jescze jeden problemik nagrywarka jest jednosystemowa DVD +/+rw ale na opakowaniu jest naklejka FULL SUPPORT Reads&Writes +/- DVD Format... czyli co jest jedno czy dwusystemowa ????
|
|
Dzięki Mario73 może jeszcze tylko jedno małe pytanko...mam problem z odczytem płyt DVD np.z CHIP-a ???
Opis z linka jest do PHILIPSa DVDR824P a u mnie w menadżerze sprzętu jest DVDR824DP czy jest to jakaś różnica ?? |
I jeszcze jedno czy ma tu znaczenie program jakim kopiuję DVD ? ja używam Nero OEM dołączone do napędu
|
Co do plytek z DVD z gazet to tylko raz używałem i nie bylo problemów. Nie moge nic powiedziec na temat modelu który posiadasz choc pewnie niewiele sie różni. Z tego co wiem to nagrywarki Philipsa powstały przy w spółpracy z Benq'iem. Swoją nagrywarke kupilem pod koniec sierpnia w media markt w Kielcach za 390 zl. Początkowo tez mnie zmroziło, ze kupilem nie odpowiedni sprzet, bo chodzilo mi głównie o wypalanie DVD-R. Ale po wypaleniu paru sztuk i bezproblemowym odtwarzaniem na stacjonarnym uznalem że ujdzie. Na początku próbowalem kombinowac z tanimi plytkami po 1,50 zl. (-R) ale to strata czasu i pieniedzy. Nie używam wcale +R, natomiast pewnym nośnikiem z (-R) sa TDK, która na początku kupowalem po 5 zł. a teraz sa po 2,69.
Co oprogramowania to korzystam głównie ze Shrinka 3.1.7. i czasem z Nero. Powinienes kupic sobie ze dwie plytki -\+ RW to bedziesz mogł sobie pokombinowac. Poza nagrywarka mam również w kompie odtwarzacz DVD Samsunga i zauważylem ze nasz Philips lepiej czyta plytki nawet te z którymi nie radzi sobie Samsung. |
Dzięki Mario browar dla ciebie jak nic ...trochę mnie podniosłeś na duchu ..na razie jej nie wyrzucę na złom....może faktycznie spróbuję z TDK tyle tylko że na razie to drogi interes kupować płytki i je wyrzucać do śmieci...kupiłem ostatnio Verbatima i wykrył ją poczym jakby zaczął nagrywać i wywalił komunikat WŁÓŻ PŁYTĘ DO NAPĘDU czy coś w tym stylu .Nero po sprawdzeniu tej płytki pokazuje nagraną jedną ścieżkę ...diabli wiedzą co to jest
|
Którego trybu używasz w nero? i czy kopiujesz z dysku czy bezpośrednio z plytki? Plytki RW to konieczność.
|
kopiuję raczej z dysku...NERO RECODE 2
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:21. |