![]() |
jak przesunac nagrywane dane na zewnatrz plyty
mam cos co chcialbym wypalic na dvd i zalezy mi na tym zeby odczytywalo sie jak najszybciej
a wiec tak mam 250mb i chce to przesunac o conajmniej 4,1 gb tak zeby znajdowalo sie w obszarze krawedzi zewnetrznej a nie wewnetrznej czy da sie utworzyc takie iso i jak to zrobic |
Można spróbować w ten sposób że tworzysz plik 4.1 gb.
Dodajesz do kompilacji w nero i zaznaczasz prawym przyciskiem myszy i wybierasz właściwości możesz ukryć plik żeby nie był widoczny i ustawiasz "priorytet pliku" na wysoki a pozostałe pliki które mają być na końcu zaznaczasz i ustawiasz im priorytet na niski. Nero pliki którę mają wysoki priorytet wypala w pierwszej kolejności póżniej te króre maja średni a na końcu te które mają niski. |
Cytat:
Sorka, ale dla mnie to głupie :P Jak masz nowy dvd to i tak szybko odczytasz :) No fakt - gorzej ze starymi, ale po co? |
wez pod uwage ze dane znajdujace sie na krwaedzi statystycznie czesciej ulegaja uszkodzeniu...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Wszystko zależy od sytuacji bazowej (słowa mojego w-f isty :D ) Ale plastik pęka od środka :/ |
pekanie plastiku czy luszczenie sie farby to przypadki extremalne - raczej tylko na plytach badziewnych lub przechowywanych w duzej wilgotnosci albo uzywanych w niektorych napedach (kiedys zdaje sie cdrom lg52x lubil "wybuchac" plyty)
myslalem o bledach logicznych c1/c2 (lub p0/p1) ktore tez jesli maja juz miec gdzies wieksze natezenie to prawie zawsze na koncach plyty - bo tam pali sie szybciej, z wieksza predkoscia liniowa (nawet jak kontowa sie nie zmienia) i tak samo jest potem czytane, co tez nie pomaga w korekcji bledow |
dziekuje za wyjasnienie cokolwieek
jednak jak zawsze mozna dowiedziec sie stada oczywistych rzeczy o ktore kompletnie sie nie pytalo i nadal jestem ciekaw jak przesunac nie nagrywajac dodatkowo tych 4.1GB |
nie nagrywawajac tych 4,1 GB to sie nie da
mozesz zawsze zrobic dwie sesje - w pierwszej nagrac cokolwiec o rozmiarze 4,1 GB a w drugiej rzadny plik jednoczesnie kasujac z kompilacji wczesniejszy wielki plik - w ten sposob bedzie on niewidoczny (nawet jezli masz widok pilow ukrytych, co w metodzie zaproponowanej wyzej bylo by wada) a dane nagrane w drugiej sesji beda na skraju plyty uwaga - plyta nie bedzie kompatybilna ze starymi napedami (co najmniej 4lata i wiecej), niektorymi dvd pionerami (nikt nie wie czemu czytaja tylko pierwsza sejse) oraz starymi systemami oeracyjnymi (tez potrafia czytac tylkopierwsza sesje) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:46. |