Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Lg Dv8631v (https://forum.cdrinfo.pl/f15/lg-dv8631v-42778/)

kingston 14.11.2004 09:43

Lg Dv8631v

Mam odtwarzecz DVD lg dv8631v i nie chce mi odtwarzać napisów na divx jest na to sposób

VIZZARD 14.11.2004 15:01

Cytat:

Napisany przez kingston
Mam odtwarzecz DVD lg dv8631v i nie chce mi odtwarzać napisów na divx jest na to sposób

Oczywiście, że jest!

Sprawdzasz w instrukcji jaki format napisów obsługuje ten sprzęt

I takie trzeba mu zapodać :taktak:

Jeżeli napisy masz w .txt

To sprawdź czy stacjonarka je obsługuje :idea:

ppr4 24.11.2004 09:36

kingston, ja tez nie wiem jakie trzeba mu podawać napisy i nie mam instrukcji. Jak sie dowiesz to bedę wdzięczny za info na ppr4@interia.pl .

maj3 24.11.2004 09:46

Cytat:

Napisany przez kingston

najprościej wkleic na stałe i nie ma bata :bicz:
napisy beda zawsze 8 ) :pirat:

VIZZARD 24.11.2004 10:26

Cytat:

Napisany przez ppr4
kingston, ja tez nie wiem jakie trzeba mu podawać napisy i nie mam instrukcji. Jak sie dowiesz to bedę wdzięczny za info na ppr4@interia.pl .

Ten LG obsługuje napisy: .smi, .srt, .sub

Zobacz TU :czytaj:

Musisz więc sobie konwertować na któryś z tych formatów :taktak:

xDzidek 28.11.2004 00:25

No dobra, takie obsługuje, ale czy komuś sie udało zmusić go do pokazania napisów. Mam instrukcje w której generalnie nic nie ma (jak to instrukcja - i potem sie ludzie dziwią że Polacy nie czytają <lol> ) i nawet nagrałem napisy na płytę DVD w formacie str oraz sub (i razem i film z jednym typem napisów) ale za cholere nie wiem czy działają bo nic nie ma :(

Wciskam subtitle i nic, miał srt czytać, nie czyta, albo cos zle robie. Napisow typu sub jest zbyt wiele rodzajow zebym wszystkie sprawdzil ale te co nagralem nie chodzily. Napisy konwertowalem programem SubtitleWorkshop.

Bede wdzieczny za jakiekolwiek informacje. A moze macie jakis inny sprawdzony sposob na konwersje napisow, inny soft np. lepszy ?

:help:
dzidek

VIZZARD 28.11.2004 01:20

Cytat:

Napisany przez xDzidek
No dobra, takie obsługuje, ale czy komuś sie udało zmusić go do pokazania napisów. Mam instrukcje w której generalnie nic nie ma (jak to instrukcja - i potem sie ludzie dziwią że Polacy nie czytają <lol> ) i nawet nagrałem napisy na płytę DVD w formacie str oraz sub (i razem i film z jednym typem napisów) ale za cholere nie wiem czy działają bo nic nie ma :(

Wciskam subtitle i nic, miał srt czytać, nie czyta, albo cos zle robie. Napisow typu sub jest zbyt wiele rodzajow zebym wszystkie sprawdzil ale te co nagralem nie chodzily. Napisy konwertowalem programem SubtitleWorkshop.

Bede wdzieczny za jakiekolwiek informacje. A moze macie jakis inny sprawdzony sposob na konwersje napisow, inny soft np. lepszy ?

:help:
dzidek

Jeżeli chodzi o konwerter - to ten jest jednym z lepszych

A jeżeli chodzi o wyświetlanie napisów - to już jakiś użytkownik LG niech się wypowie :taktak:

maj3 28.11.2004 01:35

tak wiec z tego co wiem czyta napisy
http://pl.lge.com/prodmodeldetail.do...model=NOTHING#

ale podstawa plik z napisami musi sie nazywac dokładnie tak samo jak film
np
ag125fg.avi
ag125fg.srt
ag125fg.sub

VIZZARD 28.11.2004 01:44

Cytat:

Napisany przez maj3
tak wiec z tego co wiem czyta napisy
http://pl.lge.com/prodmodeldetail.do...model=NOTHING#

No bystry chłopak! :spoko:

Ten sam link co dwa posty wyżej ^_^

ppr4 28.11.2004 06:58

Dzięki za podpowiedzi!
Jeśli chodzi o wklejanie napisów na stałe to faktycznie wydaje sie oczywiście proste, ale jest przy tym ponoć strata jakości no i ... strata czasu (chcę wypalić ok 50 filmów pod dvd więc trochę by to trwało). A co do *.srt to mój sgzemplarz :) chyba nie lubi tego formatu bo go nie znalazł (nazwa identyczna). Spróbuje jeszcze raz i dodam *.sub i *.smi. Zobaczymy...
Jeszcze raz dzięki!

xDzidek 28.11.2004 10:43

No wlasnie, moj chyba tez cos nie czai napisow. Dodałem kilka różnych typów (wg instrukcji miał te typy napisów czytać) i nic. Oczywiscie napisy nazywaly sie tak samo jak film.

Jakby ktos cos odkryl to prosze o info. A moze po prostu nie umiem ich wlonczyc ? Ale to nie powinno byc zbyt skomplikowane :cool:

kingston 28.11.2004 20:15

przekonwertuj napisy w sub rip na ssa i nazwij pliki tak samo np:
terminator
terminator
automatycznie napisy wejdą bez polskich znaków na to nie ma rady pod koniec roku ma być soft do polskich znaków

ttomek 05.12.2004 15:05

FW do Lg DV8931V lub DV8631V

Witam , czytałem Wasze wypowiedzi i znalazłem zapowiedź nowego softu do tego odtwarzacza. Ale gdzie ten soft się ukazuje? Przejrzałem cały serwis Lg i nie trafiłem na żaden soft do jakiegokolwiek modelu. Tak więc prosze o informacje na ten temat. Dzięki.
P.S. Czy wiecie może czym sie różnią modele DV8931V i DV8631V? Czy chodzi tu tylko o to że jeden ma wyświetlacz a drugi nie? A co z modelem DV8931H - on ma wyświetlacz, czy ma też menu po polsku?

ttomek 09.12.2004 23:06

Lg 8931V

Witam. tu chyba nikt nie zagląda.czesc

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:58.