![]() |
Okazalo sie ze ów blue screen pokazuje sie nie tylko przy nagrywaniu w trybie dma ale rowniez przy kopiowaniu z cd na dysk (oczywiscie przy ustawieniu na pio nic takiego sie nie dzieje)...
PS. Wymienilem juz kable do dysku i nagrywarki na nowe, ale nic to nie pomoglo... PS2. Formata nie bede robil bo nie mam jak przeniesc danych. |
Cytat:
|
to wylacz te DWA wirtualne napedy i zobacz
nmalo kto w dzisiejszych czasach jest PROROKIEM chociaz tacy sie trafiaja u wladzy :> |
Cytat:
|
??
|
Cytat:
|
W gescie rozpaczy mozesz jeszcze sprobowac tego - Uruchom winde w trybie awaryjnym. W menadzerze urzadzen odinstaluj co tylko sie da, przy czym zwroc szczegolna uwage na to zeby odinstalowac takie rzeczy jak kontrolery IDE (oba), stacje CD/DVD i dyski. Potem reset kompa. System od nowa wyszuka i zainstaluje usuniete podzespoly. Miej pod reka komplet sterownikow bo windows moze o nie wolac. Po instalacji moze byc potrzebny kolejny reset, albo nawet kilka, w zaleznosci co ci windows powie. Potem sprawdz czy problem zniknal. Jesli nie to uruchom kompa z plyty CD i z poziomu konsoli podmien z plyty instalacyjnej plik z kernelem. Jesli i po tym problem nie zniknie to chyba faktycznie najprostrzym rozwiazaniem bedzie reinstalacja systemu od zera.
Na marginesie dodam tylko ze czasami, w niektorych konfiguracjach problemy z nagrywarka moze powodowac oprogramowanie, szczegolnie to ktore obsluguje wirtualne napedy (np. Alcohol itp.). Jesli masz cos takiego to odinstaluj, zresetuj kompa i sprawdz czy po odinstalowaniu softu problem zniknal |
Cytat:
"Dobry format nigdy nie jest zły" :D |
Sprawdzilem nagrywarke u kumpla na w2k i u niego smiga:D. Zaktualizowalem u siebie bios ale jak narazie bez efektu... Pozostala mi chyba jeszcze tylko reinkarnacja windy...
Moze ktos moglby jeszcze cos dopowiedziec?? |
a moze to wina nero?? ja juz nie wiem co robic... moze xp zamiast 2000 zainstalowac... :'(
|
A niech go ch*j strzeli!! Nadal pojawia sie ten blad. Mi sie wydaje ze to wina innych trybow pracy dysku i nagrywarki. Dysk pracuje na DMA a nagrywarka na UltraDMA. Czy istnieje mozliwosc aby ustawic nagrywarke na zwykle DMA?? W menadżerze nie da sie tego zrobic, ani w biosie...
|
a czy zdazylo sie kiedys aby program daemon interferowal z nagrywaniem plyt (w jakikolwiek sposób)??
|
Cytat:
Ale nie przesądzajmy :nie: Nagraj, przetestuj, zamieść - zobaczymy Jeżeli chodzi o prędkość - to wydaje się Że płytki o indeksie x4 są bardziej dopracowane I prędkość wypalania x4 także Jednakże "Ósemki" powoli zaczynają być niezgorsze także :mruga: Nie ma w tej kwestii żadnych kanonów i zasad Po prostu - sprawdzasz i palisz na tym Na czym masz najlepsze wyniki :tak!: |
Cytat:
|
Cytat:
Badziewiastych nośników :taktak: Lowendowe płytki i w dodatku jeszcze "minusy" Radzę to ugryźć z tej strony :jem: :D |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:17. |