![]() |
SVCD 800MB na 700MB
Witam.
Chciałem sie spytać czy film, który ma 800mb można go jakoś nagrać na płytke 700mb ? mojemu kumplowi, stacjonarny dvd nie chce czytac płytek, które maja po 800mb ... jeżeli tak to prosiłbym o podanie jakim to sie robi programem, z góry dziękuje ! Pozdrawiam. |
poczytaj troche to sie dowiesz ze plik mpg 800 wchodzi w formacie svcd na plyte 700MB bo oznaczenie 700MB dotyczy innego formatu zapisu (wiecje danych korekcyjnych niz przy svcd)
wiec wsio jest ok - nagrywaj to na 700MB i bedzie dzialac i sie zmiesci |
ok to sprawdze :) wiec te wszystkie pliki czyli, EXT, MPGE2 (tu jest plik avseq01.mpg i ma 864 115 436 MB), SEGMENT, SVCD, wrzucic normalnie do Nero (CD-ROM ISO) i wypalic i wsio bedzie chodzic ? czy musze jeszcze cos zmieniac w formacie zapisu itp. ?
|
przecierz masz w nero specjalna kompilacje do svcd/vcd
jak wrzucisz do cdrom iso to oczywiscie ze sie nie zmiesci :) to inny kolor ksiazki ;p mozesz poczytac o colorbook na stronie glownej vcd nagrywa sie zupelnie inaczej i dzieki temu wejdzie na plyte wiecej |
no dobra thx mowisz o stronie glownej forum czy cdrinfo.pl ? jakos w artykulach tego nie widze ani w slowniku ;O :\
|
to nie czytaj bo to niewazne - napisalem tylko tak dla przypomnienia ze sa standardy ;) chodzilo mi o strone www.cdrinfo.pl
ale jak juz wspomnialem - to nie wazne wlacz nero (czy winoncd czy czego tam uzywasz) kompilacje vcd i w takiej kompilacji nagrasz bez problemu i bedzie dzialac i zmiesci sie wlasnie 800mb na plyte 700mb :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:09. |