![]() |
NFSU 2 - problem
Mam problem z grafa z tej grze. Do momentu chodzila dobrze. Jak wyjechalem swoim wlasnym samochedem ze sklepu to z grafa jest cos nie tak. Pojawiaja sie trojkaty i nic nie widac. Zainstalowalem nowe stery od nVidii i bylo to samo wiec przeinstalowalem gierke. Po ponownym uruchomieniu i wejsciu w opcje return to explore mode komp sie wiesza lub wywala blad blue screen i cos tam napisane ze plik nv4_disp.dll powoduje blad. Sprawdzilem i jest to plik sterownika ekranu. nie wiem co na to poradzic. Moze ktos sie spotkal z takim problemem i jakos go rozwiazal. Sterowniki najnowsze czyli 66.xx a karta graficzna GeForce 3 Ti 200
|
Mam tą samą grafę - Ten model po prostu słabo sobie radzi z najnowszymi Detonatorami/Forceware - Ja miałem to samo na najnowszych w NFS POrsche 2000
po zainstaowaniu 43.10 problem zniknął. Więc myślę że to coś z tymi sterami nie tak (one są optymalizowane pod FX-y). Odinstaluj kartę graf. Zainstaluj jescze raz na starszych (póżne 40 wczesne 50) lub OMegi ok 10 i potem DX9 - może zadziała W NFS U2 jeszcze nie grałem ale trochę mnie to zaniepokoiło |
dzieki bardzo za odpowiedz, zaraz bede sprawdzal czy bedzie dzialal na starszych sterach. Dam znac czy dziala dobrze.
|
Cytat:
Teraz od razu gra nabrała kolorków... Ponizej fragment pliku readme-zastosuj ten sterownik który oni testowali i powinno hulac. ..."NVIDIA Cards: All supported NVIDIA cards were tested using ForceWare driver version 61.77 (Win2k/XP) and 61.76 (Win98/ME). It is highly recommended this driver or a more recent version be used when running NEED FOR SPEED UNDERGROUND 2. Known Issues: GeForce 6800 GT: When running the game under Windows 98/ME, it is noted that random graphical issues occur. ATI Cards: All supported ATI cards were tested using Catalyst driver version 4.10 (Win2k/XP) and 4.7 (Win98/ME). It is highly recommended this driver or a more recent version be used when running NEED FOR SPEED UNDERGROUND 2. Known Issues: Currently there is a problem with the anti-aliasing functions in NEED FOR SPEED UNDERGROUND 2 and drivers older than Catalyst 4.10. It is highly recommended this driver or a more recent version be used. As the latest Catalyst driver for Win98/ME was 4.7 when NEED FOR SPEED UNDERGROUND 2 was released, Anti-Aliasing functions are not available for ATI cards under these O/S's. |
Dolacze sie do tematu bo tez mam problem z gra. Demko dzialo pieknie, z pelna wersja jest inaczej: zaraz po odpaleniu gry widze czarny ekran (slychac jak pracuje dysk) i po chwili wywala mnie wo windowsa. Probowalem 3 rodzaje cukierkow, patch 1.1 i nic... Ma ktos pomysl co z tym zrobic?
Dodam ze mam Radka 9800Pro na catalystach 4.9... |
U mnie teraz wszystko w porzadku. Sciagnalem i zainstalowalem stery 44.03 i wszystko dziala jak powinno.
|
Ja tez juz rozwiazalem problem :] zainstalowalem najnowsze catalysty 4.11 i giera chodzi 1024x768 na max detalach :D
|
no wlasnie sterowniki :)
|
jeżeli macie podczas gry pikselowatą droge.
instalowć patch 1.1 i exe 1.1 pozdro |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:18. |