![]() |
informacja do porad nagrywania płyt pod win98
witam wszystkich mam małe zastrzezenia do wpisu w plik C:/windows/system.ini pod ( vcache ) z tego co wyczytałem wpisałem
minfilecache=512 maxfilecache=4096 poczym zapisałem zmiany i zrobiłem restart kompa. Wyniku tego cały komp zwolnił mi przezucanie filmu na drugi dysk zaczeło mu zajmowac ponad 30 min a otwieranie jakis plików było bardzo zauwazalne. Do tego praca twardzieli była bardzo głosna co nigdy nie wystempowało nawet przy duzych zadanych operacjach. Pozdrawiam tigo |
Cytat:
Plik system.ini służy w W9x jako "kompatibilizator wsteczny" :). Pzdrwm darbakan |
Moze dokładnie tego nie wytłumaczyłem ale chodziło mi o to ze skorzystałem z porad jakie znalazłem w zakładce windows 9x tips dla jakosci nagrywania na win98 dla samego nagrywania moze ten wpis jest dobry ale jezeli ktos korzysta równiez z innych rzeczy jakie robi na kompie to wtedy wpis jedynie szkodzi bo spowalnia wszystko. Chyba ze to sie tylko umnie tak dzieje albo cos zle zrobiłem.
Pozdrawiam Tigo |
zrobiles dobrze, ale to zrobiles ogranicza ilosc otwartych jednoczesnie plikow, no i masz efekt. Zmniejszenie ilosci plikow i zwolnienie ramu ma sens wtedy, kiedy nagrywarka
nie nadaza pobierac do bufora i sypia sie plyty. I tak tam jest wyjasnione |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:09. |